Θετική γνωμοδότηση για την τοποθέτηση του κ. Γεράσιμου Φραγκισκάτου – προτεινόμενου από τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων – στη θέση του Προέδρου του Ταμείου Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων, έδωσε σήμερα η Επιτροπή ΔΕΚΟ. Ο κ. Φραγκισκάτος, την υποψηφιότητά του οποίου στήριξαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝ. ΕΛ., ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου εδώ και 21 χρόνια, ασχολούμενος με ζητήματα εργατικού και ασφαλιστικού δικαίου. «Παρών» στη διαδικασία γνωμοδότησης δήλωσαν η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ, η ΧΑ και το ΠΟΤΑΜΙ, ενώ αρνητικά αποφάνθηκε το Κ.Κ.Ε.
Ακολούθησε η εκλογή των κ.κ. Αστέριου Πιτσιόρλα και Αντώνιου Λεούση, προτεινομένων από την Αναπληρώτρια Υπουργό Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη για διορισμό στις θέσεις του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ.) αντιστοίχως. Στην εκλογή τους τοποθετήθηκαν θετικά ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ., αρνητικά Κ.Κ.Ε και Χ.Α., ενώ «παρών» δήλωσαν Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ.
Ο Αστέριος Πιτσιόρλας είναι δικηγόρος, με επιχειρηματική και πολιτική εμπειρία (σ.σ. ήταν παλαιό στέλεχος του Συνασπισμού), ενώ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ενώπιον της Επιτροπής τάχθηκε υπέρ της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, αποκλείοντας ωστόσο από την εν λόγω αξιοποίηση κομμάτια της που αναφέρονται σε δημόσια αγαθά, αλλά και στην πρόσβαση των πολιτών σε δημόσια αγαθά.
Ο Α. Λεούσης είναι πολιτικός μηχανικός, με εμπειρία σε θέματα κτηματαγοράς και ακίνητης περιουσίας, αφού ήταν για χρόνια διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών της Ιονικής Τράπεζας και από το 2010 έως τις αρχές του 2013 διευθύνων σύμβουλος της Alpha Αστικά Ακίνητα. Ο κ. Λεούσης ήταν μέλος του ΚΚΕ μέχρι το 1991 και αργότερα μεταπήδησε στον Συνασπισμό και στον ΣΥΡΙΖΑ.«Η καλύτερη αξιοποίηση δεν είναι πάντα η πώληση, ενίοτε ίσως είναι καλύτερη η μακροχρόνια αξιοποίηση μέσω μίσθωσης ή μέσω παραχώρησης για ορισμένα χρόνια. Έτσι και το Δημόσιο δεν θα χάνει την περιουσία του και θα έχουμε έσοδα εις το διηνεκές», δήλωσε στην εισαγωγική του τοποθέτηση.
Από τη μεριά της, η Νάντια Βαλαβάνη μίλησε για το τέλος του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. όπως το ξέραμε, δηλαδή ως ταμείου που προωθούσε ιδιωτικοποιήσεις με στόχο την απόδοση των εσόδων του εντός 10 ημερών στον λογαριασμό για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους στο εξωτερικό και για τη δημιουργία ενός νέου ταμείου δημόσιας περιουσίας, τα έσοδα του οποίου θα αξιοποιούνται για τη χρηματοδότηση της κοινωνικής πολιτικής του κράτους και τη στήριξη του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, ενώ ξεκαθάρισε ότι θα καταργηθούν εντελώς οι αμνηστεύσεις των μελών Δ.Σ. του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ.
(Πρώτη δημοσίευση: inagreece.gr)