Ως το τέλος του Νοεμβρίου θα εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής προς συζήτηση η επανασύσταση της διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα. Η συγκεκριμένη Επιτροπή είχε συσταθεί και κατά τις προηγούμενες δύο κοινοβουλευτικές περιόδους (στο τέλος της ΙΕ’ και στην αρχή της ΙΣΤ’), άφησε ωστόσο ανολοκλήρωτο το έργο της λόγω της πρόωρης διάλυσης της Βουλής.

Την ίδια στιγμή την κατάργηση της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους με απόφαση του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση καταγγέλλει η τέως Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, εξηγώντας ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία για το λογιστικό έλεγχο και τη διαγραφή του χρέους ανήκε στην κοινωνία, η οποία και θα δώσει την επίσημη απάντηση στην απόφαση κατάργησης της Επιτροπής.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Βουλής που αφορά την επανασύσταση της διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών:

«Με πρωτοβουλία του Προέδρου της Βουλής κ. Νικολάου Βούτση ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες για την επανασύσταση της διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεκδίκηση των Γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα.

Εντός των επόμενων ημερών θα κατατεθεί σχετική πρόταση από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Βουλής, η οποία, αφού συζητηθεί στη Διάσκεψη των Προέδρων,  θα εισαχθεί έως το τέλος του τρέχοντος μηνός στην Ολομέλεια της Βουλής.

Να θυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη Επιτροπή είχε συσταθεί δύο φορές, προς το τέλος της ΙΕ΄ Κοινοβουλευτικής Περιόδου και στις αρχές της ΙΣΤ΄ Κοινοβουλευτικής Περιόδου, πλην όμως το έργο της έμεινε ανολοκλήρωτο λόγω πρόωρης διάλυσης της Βουλής.»

Και η ανακοίνωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου για την κατάργηση της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους:

«Μόλις έμαθα από τα ΜΜΕ ότι ο κ. Βούτσης τίμησε την σημερινή απεργία κατά των Μνημονίων καταργώντας την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.

Προφανώς δεν αντέχει ο Αλέξης Τσίπρας στην ιδέα ότι θα συνεχιστούν οι αποκαλύψεις για την αντισυνταγματικότητα και εγκληματικότητα των μέτρων.

Η επίσημη απάντηση της Επιτροπής θα έρθει όταν ενημερωθούν επισήμως και νομίμως τα μέλη της. Και δεν θα αρέσει στους νεομνημονιακούς.

Μέχρι τότε ελπίζω να μην απεργάζονται και εισβολή των ΜΑΤ στα γραφεία της Επιτροπής.

Κύριοι νεοΜνημονιακοί, ο αγώνας για το λογιστικό έλεγχο και διαγραφή του χρέους ούτε ξεκίνησε ούτε θα λήξει με απόφαση Προέδρου Βουλής. Ξεκίνησε απ’ την κοινωνία, που σας έχει απέναντι, την κοινωνία, την οποία στήσατε στο απόσπασμα. Η κοινωνία δεν καταργείται με απόφασή σας.»

 (Πρώτη δημοσίευση: inagreece.gr)

Κυριακή Παπαναστασίου
Συντάκτης: Κυριακή Παπαναστασίου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.