Απάντηση στις φημολογίες των τελευταίων ημερών που θέλουν την Ζωή Κωνσταντοπούλου να έχει κλειδώσει γραφείο στον δεύτερο όροφο του Κοινοβουλίου προκειμένου να το …καπαρώσει, όπως χαρακτηριστικά λέγεται, όταν σε λίγες ημέρες ‘απωλέσει’ την ιδιότητα της Προέδρου, έδωσε ο γενικός γραμματέας της Βουλής και καθ’ ύλην αρμόδιος για το θέμα, κ. Γιώργος Θαλάσσης.

Όπως εξηγεί, το επίμαχο γραφείο ανήκει στον διευθυντή της βιβλιοθήκης της Βουλής που έχει συνταξιοδοτηθεί και πήρε την πρωτοβουλία να το κλειδώσει, λόγω της προσπάθειας της υποψήφιας για τη θέση  και τωρινής προϊσταμένης του τμήματος κοινοβουλευτικής βιβλιοθήκης, κ. Δρούλια να το οικειοποιηθεί «κατά τρόπο αήθη, δόλιο και καταχρηστικό», δημιουργώντας de facto καταστάσεις, επιβάλλοντας δηλαδή τον εαυτό της στη θέση της διευθύντριας.

«Οι ενέργειές της είναι τελείως αντιυπηρεσιακές και συγκαταλέγεται στους / στις υπαλλήλους της Βουλής που δεν διστάζουν να βλάψουν την υπηρεσία τους χάρη του προσωπικού τους συμφέροντος. (…) Επιπλέον παραπλάνησε τους δημοσιογράφους, ώστε να εμπλακεί το όνομα της Προέδρου της Βουλής, η οποία δεν έχει δει ποτέ αυτό το γραφείο, και να κερδίσει έτσι δημοσιότητα. Άλλωστε όποιος δει αυτό το γραφείο θα απογοητευθεί, γιατί δεν έχει καμιά σχέση με τις περιγραφές που του έγιναν» τονίζει, διαβεβαιώνοντας άπαντες ότι όσο εξαρτάται από εκείνον θα παραμείνει κλειδωμένο, ώστε να παραδοθεί στο πρόσωπο που θα επιλεγεί για τη θέση διευθυντή / διευθύντριας. 

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του γ.γ. της Βουλής, κ. Θαλάσση:

“Τον τελευταίο καιρό έχει δημιουργηθεί πολύς θόρυβος, επειδή άλλαξα την κλειδαριά και κλείδωσα το γραφείο της «διευθύντριας» της βιβλιοθήκης της Βουλής. Ως προς το θέμα αυτό διευκρινίζω τα εξής:

Η διεύθυνση της βιβλιοθήκης υπάγεται απευθείας στον γενικό γραμματέα της Βουλής. Στη διεύθυνση της βιβλιοθήκης εντάσσονται τέσσερα τμήματα: το τμήμα κοινοβουλευτικής βιβλιοθήκης με προϊσταμένη την κ. Δρούλια, το τμήμα βιβλιοθήκης πόλεως με προϊσταμένη την κ. Αντωναράκου, το τμήμα συντηρήσεως με προϊσταμένη την κ. Σακελλαρίου και το τμήμα της Μπενακείου βιβλιοθήκης με προϊσταμένη την κ. Βλασσοπούλου.

Η θέση στη διεύθυνση της βιβλιοθήκης είναι προσωρινά κενή μετά τη συνταξιοδότηση του κ. Δρακόπουλου. Ως εκ τούτου το γραφείο αυτό πρέπει να παραμένει κλειστό έως την πλήρωση της θέσης. Η κ. Δρούλια δεν είναι διευθύντρια, αλλά τμηματάρχης υποψήφια για τη θέση διευθυντή / διευθύντριας, όπως και οι άλλες τμηματάρχες τηςβιβλιοθήκης. Παρόλο που δεν είναι διευθύντρια είχε οικειοποιηθεί το γραφείο της διεύθυνσης κατά τρόπο αήθη, δόλιο και καταχρηστικό για να δημιουργήσει de facto καταστάσεις και να επιβάλει τον εαυτό της στη θέση της διευθύντριας. Να επισημάνω ότι η κ. Δρούλια έχει πτυχίο αγγλικής φιλολογίας και DEA στη βυζαντινή Ιστορία και, όσον αφορά τις άλλες υποψήφιες, η κ. Αντωναράκου είναι φιλόλογος με ειδικότητα στη βυζαντινή και νεοελληνική φιλολογία και μεταπτυχιακές σπουδές στην Αμερική στην κλασική φιλολογία, ενώ η κ. Βλασσοπούλου είναι ιστορικός, διδάκτωρ του πανεπιστημίου του Κέμπριτζ.

Καμιά από τις τρεις συνυποψήφιες της κ. Δρούλια δεν διαμαρτυρήθηκε γιατί κλειδώθηκε το γραφείο διευθυντή / διευθύντριας και καταλαβαίνουμε τον λόγο. Να προσθέσω επιπλέον ότι με την εργασία τους και το ήθος τους τιμούν την ιδιότητα της δημοσίου υπαλλήλου. Και είναι αξιοσημείωτο ότι ενώ η κ. Δρούλια κοινοποίησε τηδιαμαρτυρία της σε πολλά άτομα, μεταξύ των οποίων στους π. Προέδρους της Βουλής, τους αντιπροέδρους, τις γενικές διευθύνσεις, τις κοινοβουλευτικές ομάδες και τον σύλλογο υπαλλήλων, δεν την κοινοποίησε στις συνυποψήφιές της. Και πάλι καταλαβαίνουμε τον λόγο.

Η κ. Δρούλια θεώρησε ότι όσοι ενεργούν καταχρηστικά ωφελούνται και όσοι προκαλούν θόρυβο κερδίζουν. Οι ενέργειές της είναι τελείως αντιυπηρεσιακές και συγκαταλέγεται στους / στις υπαλλήλους της Βουλής που δεν διστάζουν να βλάψουν την υπηρεσία τους χάρη του προσωπικού τους συμφέροντος. Για να οικειοποιηθεί το γραφείο της διεύθυνσης δεν δίστασε να υποστηρίξει και το εκκωφαντικό επιχείρημα ότι μόνο από το τηλέφωνο αυτού του γραφείου μπορούν να γίνουν απευθείας κλήσεις στο εξωτερικό. Επιπλέον παραπλάνησε τους δημοσιογράφους, ώστε να εμπλακεί το όνομα της Προέδρου της Βουλής, η οποία δεν έχει δει ποτέ αυτό το γραφείο, και να κερδίσει έτσι δημοσιότητα. Άλλωστε όποιος δει αυτό το γραφείο θα απογοητευθεί, γιατί δεν έχει καμιά σχέση με τις περιγραφές που του έγιναν.

Τέλος, διαβεβαιώνω, ότι όσο εξαρτάται από εμένα, το γραφείο αυτό θα παραμείνει κλειδωμένο, ώστε να διαφυλαχθεί και να παραδοθεί στο πρόσωπο που θα επιλεγεί για τη θέση διευθυντή / διευθύντριας. Οποιαδήποτε άλλη ενέργεια θα με καθιστούσε συνεργό της κ. Δρούλια.”

(Πρώτη δημοσίευση: inagreece.gr)

Κυριακή Παπαναστασίου
Συντάκτης: Κυριακή Παπαναστασίου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.