Με …ομηρικές αλληγορίες μίλησε ο πρωθυπουργός από την Κέρκυρα, όπου βρίσκεται τις τελευταίες ώρες. Στο αναστάσιμο μήνυμά του, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι «αρκεί να πιστέψουμε ότι υπάρχει Ιθάκη και θα φτάσουμε σύντομα». Ο πρωθυπουργός συμμετείχε ακόμα στο παραδοσιακό έθιμο της ρίψης των «μπότηδων» μαζί με τοπικούς άρχοντες.

Αρκεί να πιστέψουμε ότι υπάρχει Ιθάκη και θα φτάσουμε σύντομα, δήλωσε από την Κέρκυρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, βγαίνοντας από το παλιό δημαρχείο της πόλης «Σαν Τζιάκομο», όπου παρακολούθησε και συμμετείχε στο έθιμο των «μπότηδων».

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Τσίπρας ευχήθηκε Καλή Ανάσταση, υγεία και ευτυχία σε όλους, λέγοντας ότι είναι μια μέρα χαράς για όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες. Είναι μια μέρα που το αναστάσιμο πνεύμα πρέπει να ζεστάνει τις καρδιές όλων μας και να μας δώσει κουράγιο να προχωρήσουμε. Είμαι σε ένα πανέμορφο νησί. Εντυπωσιάστηκα από τα έθιμα της (πρώτης) Ανάστασης, είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Πρόσθεσε, δε, τα εξής: Θέλω να πω ότι είμαι στο νησί των Φαιάκων και ο Όμηρος μας έχει δώσει το δίδαγμα ότι για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να φτάσουμε στην Ιθάκη δεν χρειάζεται μόνο δύναμη αλλά χρειάζεται και μυαλό. Ας διδαχθούμε από τον πολυμήχανο Οδυσσέα, να κλείσουμε τα αυτιά μας στα σειρήνες, και να ξεπεράσουμε και τις τελευταίες συμπληγάδες. Είναι ίσως συμβολικό ότι το νησί των Φαιάκων ήταν η τελευταία στάση πριν την Ιθάκη. Αρκεί να το πιστέψουμε ότι υπάρχει Ιθάκη και θα φτάσουμε σύντομα, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Λίγο νωρίτερα μάλιστα, ευρισκόμενος στο παλιό δημαρχείο της Κέρκυρας «Σαν Τζιάκομο», συμμετείχε και ο ίδιος στο έθιμο των «μπότηδων», ρίχνοντας ένα μεγάλο πήλινο κανάτι (μπότη). Στην «παρέα» του πρωθυπουργού βρέθηκαν ο δήμαρχος Κερκυραίων Κώστας Νικολούζος, ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, βουλευτές και πολιτικοί άρχοντες του τόπου. Ο Αλέξης Τσίπρας χειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους στο δρόμο, οι οποίοι έσπευσαν να τον φωτογραφίσουν και να τον χαιρετήσουν.

Ο πρωθυπουργός έφτασε χθες το βράδυ στο νησί των Φαιάκων, ενώ σήμερα το βράδυ αναμένεται να παρακολουθήσει την τελετή της Αναστάσεως που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Σπιανάδας, τη μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων.

 

Φωτογραφία: kerkyrasimera.gr

 

Γιώργος Διάκος
Συντάκτης: Γιώργος Διάκος Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.