Μέχρι και την 13η Απριλίου 2017 θα μπορούν οι υπόχρεοι να υποβάλλουν τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης για το έτος 2016 (χρήση 2015), με βάση τροπολογία που κατατέθηκε, χθες, στο σχέδιο νόμου με τίτλο «Κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης για Συνεργασία στον Τομέα του Τουρισμού μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου» και την οποία συνυπογράφουν ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής και ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για τη δεύτερη παράταση (σ.σ. η αρχική προθεσμία έληγε στις 31 Δεκεμβρίου και η πρώτη παράτασή της στις 15 Ιανουαρίου), ενώ ως αιτιολογικό για την απόφαση αναφέρονται η υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες για πρώτη φορά υποχρεωτικώς ηλεκτρονικά, καθώς και η προσφυγή  στο Συμβούλιο της Επικρατείας ενώσεων δικαστών και ιδιοκτητών ΜΜΕ, οι οποίοι αρνούνται να καταθέσουν πόθεν έσχες, επικαλούμενοι λόγους απορρήτου και ασφάλειας. Το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει μάλιστα ήδη κάνει δεκτή την αίτηση αναστολής των δικαστών, ‘παγώνοντας’ την υποχρέωσή τους να το υποβάλλουν, μέχρι την έκδοση απόφασης επί της κύριας προσφυγής, η οποία πρόκειται να συζητηθεί στις 13 Ιανουαρίου.

Υπόχρεοι σε υποβολή πόθεν έσχες είναι πολιτικά πρόσωπα (Πρωθυπουργός, επικεφαλής πολιτικών κομμάτων, Υπουργοί – Αναπληρωτές Υπουργοί – Υφυπουργοί, βουλευτές και ευρωβουλευτές, αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ.ά.), δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί, ιδιοκτήτες και στελέχη ΜΜΕ, δημοσιογράφοι, μέλη διοικητικών συμβουλίων δημόσιων οργανισμών και επιχειρήσεων κ.ά. 

Κυριακή Παπαναστασίου
Συντάκτης: Κυριακή Παπαναστασίου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.