Στα κέρδη που αποκόμισε η ελληνική πλευρά από την απόφαση του Eurogroup της 15ης Ιουνίου, αναφέρθηκε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Από την άλλη, άσκησε δριμεία κριτική στην αντιπολιτευτική τακτική που επιλέγει το τελευταίο διάστημα η ΝΔ, η οποία, όπως είπε, «θυμίζει τις πιο σκοτεινές περιόδους της Δεξιάς».

Στη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας, αναφέρθηκε αρχικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας σήμερα στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε:

Η πορεία της ελληνικής οικονομίας επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις μας σε σχέση με την απόφαση του Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

Πέρα από την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης η ελληνική πλευρά απέσπασε σαφείς δεσμεύσεις σε σχέση με την ρύθμιση του ελληνικού χρέους:

1. Ρήτρα ανάπτυξης σύμφωνα με την οποία τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος επεκτείνονται ανάλογα με τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

2. Συγκεκριμένος αλγόριθμος για υπολογισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων χρέους (επιμηκύνσεις ωριμάνσεων, περίοδος χάριτος επιτοκίων μέχρι 15 έτη).

3. Δημιουργία αποθεματικού ρευστότητας για την υποστήριξη του Ελληνικού Δημοσίου για την απόκτηση οριστικής πρόσβασης στις αγορές χρήματος.

Με δεδομένη τη θετική πορεία της οικονομίας, τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος, τα καταστροφολογικά σενάρια που προσπάθησε επί οχτώ μήνες να εξυφάνει η ΝΔ έχουν καταρρεύσει.

Η βασική κατεύθυνση μέσα στην οποία έχει επιλέξει να κινηθεί η αξιωματική αντιπολίτευση θυμίζει τις πιο σκοτεινές περιόδους της Δεξιάς, δήλωσε.

Γι’ αυτό η ΝΔ επιλέγει να αντιπολιτευτεί με έναν ακόμη πιο επικίνδυνο τρόπο με τη στάση της να κινείται πλέον στο όριο της προβοκάτσιας.

«Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει τη διακινδύνευση της δημόσιας υγείας, αλλά ούτε και την παράδοση μίας δημόσιας και ευαίσθητης υπηρεσίας σε ιδιωτικά συμφέροντα», υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ασκώντας δριμεία κριτική στη ΝΔ για τη στάση της στο θέμα των συμβασιούχων στην καθαριότητα.

Πρώτο επεισόδιο της νέας αντιπολιτευτικής γραμμής της ΝΔ η στάση της στο θέμα των συμβασιούχων στην καθαριότητα. Η συνδικαλιστική παράταξη της ΝΔ μετά από εντολές της ίδιας της ηγεσίας της ΝΔ, άλλαξε την πάγια θέση της στο ΔΣ της ΠΟΕ - ΟΤΑ. Η απεργία στοχεύει πια στην πρόκληση πολιτικού κόστους με κύρια θύματα τους πολίτες, τη δημόσια υγεία και τους ίδιους τους συμβασιούχους. Η απεργία εξυπηρετεί πια τα σχέδια της ΝΔ και όλων εκείνων που επιδιώκουν την παράδοση του χώρου της καθαριότητας στους ιδιώτες εργολάβους. Δεν θα επιτρέψουμε τη διακινδύνευση της δημόσιας υγείας ούτε και την παράδοση μιας δημόσιας και ευαίσθητης υπηρεσίας σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Δεύτερο επεισόδιο της νέας αντιπολιτευτικής γραμμής της ΝΔ είναι φυσικά η στάση που τηρεί στο θέμα των ερευνών για την υπόθεση του Noor 1.

Επαναλαμβάνουν κατηγορίες από συγκεκριμένα ΜΜΕ που χρησιμοποιούν προδήλως παράνομες μεθόδους και παραπέμπουν σε παρακρατικές πρακτικές. Δημοσιεύουν παρανόμως αποκτηθείσες συνομιλίες, που σημειωτέον δεν αποδεικνύουν τίποτα, και ανακαλύπτουν δήθεν σκευωρίες. Πρόκειται φυσικά περί γελοίων ισχυρισμών που η ΝΔ υιοθετεί, υποπίπτοντας σε μέγιστο πολιτικό και θεσμικό ατόπημα. Η ταύτιση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τέτοιους ισχυρισμούς το μόνο που επιτυγχάνει είναι να δηλητηριάσει την πολιτική αντιπαράθεση. Έτσι δυσχεραίνεται το έργο της διαλεύκανσης της μεγαλύτερης υπόθεσης εμπορίας ναρκωτικών στην Ευρώπη. Είναι βέβαιο ότι ελληνική δικαιοσύνη και οι ελληνικές αρχές απερίσπαστες θα προχωρήσουν για την πλήρη και οριστική διαλεύκανση της υπόθεσης.

Αύριο προγραμματίζεται από συνδικαλιστική οργάνωση των αστυνομικών η διενέργεια εκδήλωσης στην πλατεία Εξαρχείων με τη σαφή στήριξη της ΝΔ. Η επιλογή αυτή είναι προφανές ότι σκοπεύει να δημιουργήσει όρους έντασης μεταξύ της ελληνικής αστυνομίας και του αντιεξουσιαστικού χώρου. Δουλειά της Ελληνικής Αστυνομίας δεν είναι να δημιουργεί βεντέτες με πολιτικούς χώρους αλλά να διασφαλίζει την τήρηση των νόμων και την ασφάλεια των πολιτών.

Τα επεισόδια σκιαγραφούν λοιπόν τη βασική κατεύθυνση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που θυμίζει τις πιο σκοτεινές περιόδους της δεξιάς:

1. Πρόκληση κοινωνικής έντασης για την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων.

2. Προσπάθεια να δημιουργηθούν εντυπώσεις για δήθεν παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη.

3. Επιχείρηση να δημιουργήσει αίσθηση ανασφάλειας και συγκρούσεων.

Πρόκειται για στρατηγική έντασης με προβοκατόρικες ενέργειες και προπαγάνδα άνευ ορίων.

Τελευταίο παράδειγμα οι δηλώσεις του κυρίου Μητσοτάκη ότι η βία στην Ελλάδα προέρχεται από την αριστερά.

Δηλώσεις που ξεπλένουν την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής είναι ανιστόρητες και επικίνδυνες.

Η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει παρά τις δυσκολίες τη μεγάλη προσπάθεια για επαναφορά της εμπιστοσύνης και της κανονικότητας στην ελληνική πολιτεία.

Να βάλουμε τέλος στις πρακτικές της διαφθοράς και της παρανομίας και να εγγυηθούμε την νομιμότητα και την ασφάλεια όλων των πολιτών.

 

 

Γιώργος Διάκος
Συντάκτης: Γιώργος Διάκος Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.