Στον Νίκο Βούτση παραδόθηκε σήμερα το απόγευμα, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης, ο ψηφιοποιημένος Φάκελος της Κύπρου από τον Προέδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου Δημήτριο Συλλούρη.

Κατά την παράδοση του, ο τελευταίος τόνισε ότι επιστρέφεται ψηφιοποιημένο το υλικό που είχε παραδοθεί από τη Βουλή των Ελλήνων, για μελέτη, συγχρονισμό και  στενή συνεργασία, ώστε αφού συγκεντρωθεί το σύνολο του υπάρχοντος υλικού μέχρι το τέλος του χρόνου, να ξεκινήσει, το 2ο τρίμηνο του 2018 η σταδιακή έκδοση του περιεχομένου του Φακέλου.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ Νικόλαος Βούτσης επισήμανε ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας στο ανώτατο επίπεδο, προχωρά στον αποχαρακτηρισμό του επιπλέον διαθέσιμου υλικού προκειμένου τους επόμενους μήνες το σύνολο των στοιχείων να είναι στη διάθεση όλων, ώστε να συγκροτηθεί επιτέλους η συλλογική μνήμη και να αναληφθεί η ευθύνη, γεγονός που θα αποτελέσει ένα ιστορικό βάλσαμο.

Η διαδικασία ψηφιοποίησης του Φακέλου της Κύπρου  έγινε από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και Υπηρεσιακών Παραγόντων της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου. Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και Υπηρεσιακών Παραγόντων της Βουλής των Ελλήνων συνεχίζει το έργο της ψηφιοποίησης  των πλούσιων ηχητικών ντοκουμέντων του Φακέλου που αφορούν σημαντικές ηχογραφημένες μαρτυρικές καταθέσεις, καθώς και την επεξεργασία τους με σκοπό την έκδοση τους.

Συντάκτης: Κυριακή Παπαναστασίου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.