Το είχε θίξει το θέμα του κυβερνητικού ανασχηματισμού ο πρωθυπουργός (και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ) κ. Αλ. Τσίπρας μιλώντας στο 2ο Συνέδριο του κόμματός του, ήρθε και η κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Ο. Γεροβασίλη να το επιβεβαιώσει. Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, η κ. Γεροβασίλη προανήγγειλε αλλαγές τόσο σε πρόσωπα («θα μπορούσαν να είναι και πρόσωπα εκτός ΣΥΡΙΖΑ») όσο και σε δομικά στοιχεία, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία σε Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής (σ.σ.: «αδύναμο από πλευράς δομής») αφήνοντας ωστόσο απροσδιόριστο τον χρόνο του ανασχηματισμού και παραπέμποντάς τον «μετά τις (σ.σ.: εσωκομματικές) διαδικασίες που θα ολοκληρωθούν στον ΣΥΡΙΖΑ».

Συγκεκριμένα, κληθείσα να σχολιάσει το «πότε», η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε: «Εκείνο που ξέρω είναι η δήλωση του Πρωθυπουργού ότι θα ασχοληθεί με το θέμα, ότι θα αναδομηθεί η κυβέρνηση, μετά τις διαδικασίες που θα ολοκληρωθούν στον ΣΥΡΙΖΑ». Φρόντισε βέβαια να τονίσει πως τα πάντα, είναι ανοιχτά («Ανοικτό είναι όλο αυτό. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι ανοικτός στις κοινωνικές δυνάμεις που τον στήριξαν και τον στηρίζουν και πρέπει αυτές να εκφράζονται»), ενώ παράλληλα επεσήμανε πως «στόχος μας είναι μια ευέλικτη, γρήγορη διακυβέρνηση της χώρας. Δεν είναι θέμα προσώπων».

Ι. Δ. Σαμπανίκος
Συντάκτης: Ι. Δ. Σαμπανίκος Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.