Πολλάκις έχει εκφράσει ο Κ. Μητσοτάκης τις «ανησυχίες» του σχετικά με την τρομοκρατία στην Ελλάδα δηλώνοντας μάλιστα λίγους μήνες πριν ότι δεν εμπιστεύεται την ελληνική κυβέρνηση στην αντιμετώπισή της. Για τον λόγο αυτό, κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στις Βρυξέλλες για την Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος συναντήθηκε με την συντακτική ομάδα της εφημερίδας «Politico».

Ο Πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στην απόφαση του Eurogroup και στην εσωτερική ελληνική τρομοκρατία, που κατά τη γνώμη του προέρχεται από την Αριστερά. Συγκεκριμένα, είπε πως η ελληνική κυβέρνηση υποσχέθηκε μία καλή συμφωνία και έφερε περισσότερη λιτότητα για το 2019 – 2020. Όσον αφορά τη βία, η αναφορά του Κ. Μητσοτάκη ήταν η εξής: «Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέθρεψε μια κουλτούρα μίσους όταν ήταν στην αντιπολίτευση και δεν έχει κάνει σχεδόν τίποτα για αυτή τη βία όσο κυβερνά. Δεν έχω δει τίποτα που να με πείθει ότι πραγματικά θέλουν να αντιμετωπίσουν αυτό το θέμα. Αποτελεί κίνδυνο για τη Δημοκρατία, αυτή η χυδαία πολιτική εκμετάλλευση».

Πολλοί χαρακτήρισαν ως «στροφή» αυτές τις δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη, καθώς παρέβλεψε το συμβάν εντός του ελληνικού Κοινοβουλίου με τον Ν. Δένδια και τον Η. Κασιδιάρη μόλις ένα μήνα πριν.

Φυσικά, δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την ελληνική οικονομία και την ανάκαμψή της. Ειδικότερα, αναφέρει πως «η Ελλάδα πρέπει να αναπτυχθεί και τρεις είναι οι βασικές προτεραιότητες για να γίνει αυτό. Πρώτον, οι ελληνικές δομικές μεταρρυθμίσεις στην οικονομία. Δυστυχώς, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δεν έχουν ασχοληθεί με ουσιαστικές δομικές μεταρρυθμίσεις της οικονομίας. Μάλιστα, υπάρχει ένα σημαντικό πισωγύρισμα, όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης. Δεύτερον, πρέπει να ασχοληθούμε σοβαρά με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και τρίτον χρειαζόμαστε περισσότερο δημοσιονομικό χώρο».

Συντάκτης: Μαρία Γεωργακοπούλου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.