Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η καθιερωμένη τελετή Αγιασμού για την έναρξη των εργασιών της Γ΄ Συνόδου της ΙΖ΄ κοινοβουλευτικής Περιόδου.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης υπενθύμισε ότι στη διάρκεια αυτής της Κοινοβουλευτικής Συνόδου ή οπωσδήποτε της επόμενης, πάντως αυτής της Κοινοβουλευτικής Περιόδου, θα τεθούν τα ζητήματα της συνταγματικής αναθεώρησης, δηλαδή  η Βουλή θα δώσει την αναθεωρητέα ύλη προς την επόμενη, η οποία θα γίνει αναθεωρητική. Τόνισε ακόμα ότι στόχος είναι «η Δημοκρατία να κάνει τα δικά της βήματα απερίσπαστη από επιτηρήσεις, όχι από ελέγχους που από κοινού έχουμε δεχθεί στο πλαίσιο της Ε.Ε.», αφού «θα χρειαστεί μια χρονική διάρκεια μακρύτερη των τυπικών χρόνων και των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί μέχρι τον Αύγουστο του 2018».

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αφού ευχήθηκε καλή δύναμη στο ομολογουμένως δύσκολο έργο που έχει αναληφθεί, εξήρε το έργο της Εκκλησίας, ζητώντας παράλληλα μεγαλύτερη προσοχή από το Κράτος. «Σκεφθήκατε ποιος είναι ο ρόλος της Εκκλησίας όχι μόνο στην Ευρώπη και στον κόσμο όλο; Αυτό πρέπει να μας απασχολήσει όλους. Η Εκκλησία έχει τη δυνατότητα και σε κάθε μέρος έχει την πρεσβεία της, αλλά είναι και η πρεσβεία του Κράτους εκεί. Περισσότερο προσφέρει από ό,τι προσφέρουν οι πρεσβείες, γιατί εγώ έχω ζήσει και στη Γερμανία κι έχω δει την προσφορά. Έτσι λοιπόν θα πρέπει, στις συζητήσεις σας αυτές που έχετε στη Βουλή, πρέπει κι εμείς να προβληματιζόμαστε με όλα τα πράγματα, λίγο να ανεβάσουμε τον πήχη πιο ψηλά και να μην ασχολούμαστε όλο με τα μικρά, με τις γκρίνιες» σημείωσε. 

Εκλογή Κοσμητόρων και Γραμματέων της Βουλής

Ακολούθησε η εκλογή, με ονομαστική ψηφοφορία, των Κοσμητόρων και Γραμματέων του Σώματος.

Για το αξίωμα του Κοσμήτορα εξελέγησαν:

- Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νάσος Αθανασίου με 194 ψήφους και 1 «παρών» και ο Γιώργος Πάντζας με 192 ψήφους και 3 «παρών»

- Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, ο Κωνσταντίνος Κουκοδήμος με 195 ψήφους.

Για το αξίωμα του Γραμματέα εξελέγησαν:

- Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, η Αναστασία Γκαρά με 194 ψήφους, ο Μάριος Κάτσης με 194 ψήφους, ο Ιωάννης Σαρακιώτης με 194 ψήφους και ο Γεώργιος Ψυχογιός με 194 ψήφους.

- Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, ο Ιωάννης Κεφαλογιάννης με 195 ψήφους

- Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η Χαρά Κεφαλίδου με 194 ψήφους.

Στον Πρόεδρο της Βουλής το προσχέδιο του Προϋπολογισμού του Κράτους για το 2018

Λίγο αργότερα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης παρέδωσε το προσχέδιο του Προϋπολογισμού του Κράτους για το 2018 στον Νίκο Βούτση, αναφέροντας ότι είναι εντός στόχων και τονίζοντας ότι πρόκειται για τον  τελευταίο των προγραμμάτων.

Το προσχέδιο του Προϋπολογισμού του Κράτους για το 2018 θα κατατεθεί στη διαρκή κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων προς μελέτη και υποβολή προτάσεων από τους βουλευτές-μέλη της προς το Υπουργείο Οικονομικών.

Κυριακή Παπαναστασίου
Συντάκτης: Κυριακή Παπαναστασίου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.