Την ίδια στιγμή που η εισαγγελία του Αρείου Πάγου παρενέβη σήμερα για την υπόθεση των μαθητών στο Ρέθυμνο, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, με ανάρτησή του στο facebook, συγχαίρει το διευθυντή του σχολείου που κατήγγειλε τους μαθητές οδηγώντας τους στο δικαστήριο. Αναφορά στο θέμα έκανε και ο Κώστας Γαβρόγλου, ο οποίος καταδίκασε το διευθυντή και χαιρέτισε την εισαγγελική παρέμβαση.

Την παρέμβαση της εισαγγελίας προκάλεσε η υπόθεση της καταδίκης τριών μαθητών στο Ρέθυμνο σε κοινωνική εργασία, για αδικήματα σχετικά με συμμετοχή σε κατάληψη του σχολείου τους. Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου οδηγήθηκαν στο Δικαστήριο Ανηλίκων, ύστερα από ενέργεια του διευθυντή του σχολείου, ο οποίος κατήγγειλε στον εισαγγελέα ότι τα παιδιά συμμετείχαν σε κατάληψη του σχολείου τον περασμένο Σεπτέμβριο. Τα τρία παιδιά καταδικάστηκαν σε 80 ώρες κοινωνικής εργασίας.

Σήμερα, Τετάρτη, για το θέμα παρενέβη η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Η κ. Δημητρίου, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, παρήγγειλε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρεθύμνου να αιτηθεί στο Δικαστήριο Ανηλίκων την άρση ή τη μετατροπή του αναμορφωτικού μέτρου της παροχής κοινωνικής εργασίας που επιβλήθηκε στους συγκεκριμένους μαθητές. Σύμφωνα με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, το μέτρο αυτό καταστρατηγεί τη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας, λαμβανομένων υπόψη των συνθηκών που φέρεται ότι τελέστηκε η πράξη για την οποία δικάστηκαν οι μαθητές και της προσωπικότητας και της ανηλικότητας των μαθητών.

Να σημειωθεί ότι χθες το θέμα προκάλεσε την αντίδραση της τοπικής ΕΛΜΕ που ζήτησε την οριστική διαγραφή του διευθυντή του σχολείου από τα μητρώα της, αλλά και του Υπουργείου Παιδείας το οποίο με χθεσινή του ανακοίνωση καταδίκασε την ενέργεια του εν λόγω διευθυντή.

Αλλά και ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, σε σημερινή συνέντευξή του, αναφέρθηκε στο θέμα. Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ – ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM», χαιρέτισε την παρέμβαση της εισαγγελέως, λέγοντας:

«Το χαιρετίζουμε αυτό (σ.σ. την παρέμβαση της εισαγγελέως) γιατί ξέρετε και η Δικαιοσύνη είναι ένα ζωντανό σύστημα και εδώ μπορεί ο νόμος να λέει ό,τι λέει, αν και ξέρετε υπάρχει σαφέστατη διάταξη στον νόμο που αποποινικοποιεί τέτοιου είδους δραστηριότητες, αλλά υπάρχει ένα θέμα νοοτροπίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

«Ξέρετε, τα θέματα πειθαρχία και εκπαίδευση είναι ένα ζήτημα ανοιχτό, αιώνες τώρα. Στις μέρες μας, όμως, θέλει πολύ μεγάλη προσοχή, γιατί τα νέα παιδιά έχουν έναν δικό τους κόσμο και το σημαντικό είναι να μην κόψουμε τους διαύλους επικοινωνίας. Τέτοιου είδους ενέργειες, που εμένα με σοκάρει ότι εκπαιδευτικός, διευθυντής προχωράει σε τέτοιες ενέργειες, αυτές είναι καταδικαστέες και εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά και κοινωνικά», πρόσθεσε.

Ο κ. Γαβρόγλου, αφού υπογράμμισε πως έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στα παιδιά, σημείωσε: «Νομίζω τα παιδιά αυτά θα αναλογιστούν το συνολικό κλίμα, θα καταλάβουν τι έγινε χωρίς κακία και εκδικητικότητα, ώστε να πάμε ένα βήμα παρακάτω, ξέροντας ότι το υπουργείο Παιδείας είναι απολύτως αντίθετο σε τέτοιου είδους αυταρχισμούς».

Τέτοια φαινόμενα δεν βοηθούν σε κανένα επίπεδο -τόνισε ο κ. Γαβρόγλου- και επανέλαβε ότι «η Πολιτεία -με κανένα τρόπο- δεν θέλει να ενισχύσει τέτοιου είδους συμπεριφορές, όπως ήταν αυτές οι αυταρχικές συμπεριφορές και ενός εκπαιδευτικού, αλλά και ενός λειτουργού».

«Άλλο είναι να μην επεμβαίνεις και προφανώς η Δικαιοσύνη πρέπει ανεξαρτήτως οτιδήποτε να αποφασίζει και άλλο είναι και η Πολιτεία και οι υπουργοί και οι πολίτες να έχουν άποψη περί των αποφάσεων της Δικαιοσύνης και αυτά είναι πράγματα που ενισχύουν τη Δημοκρατία μας», επισήμανε ο υπουργός Παιδείας.

Στην αντίπερα όχθη, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης εξέφρασε τη στήριξή του στο διευθυντή του σχολείου που κατήγγειλε τους μαθητές και «άδειασε» τους δημοσιογράφους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου για τη στάση τους στη σημερινή τους εκπομπή στο ΣΚΑΪ. Οι δημοσιογράφοι τάχθηκαν κατά της καταδίκης των μαθητών συμβάλλοντας έτσι, ανάμεσα σε άλλα, όπως είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, «στην ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς»…

Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του στο facebook, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ανέφερε τα εξής:

«Αφορμή για την παρούσα ανάρτηση, ο τρόπος που παρουσιάστηκε στην σημερινή πρωινή εκπομπή του Σκαι από τους κ. Λυριτζή και Οικονόμου, το θέμα της καταδίκης σε κοινωνική εργασία 3 μαθητών, μετά από καταγγελία του Διευθυντού τους στην Αστυνομία για κατάληψη.

Οι παρουσιαστές σε απόλυτη ταύτιση με μια εκπρόσωπο της Τοπικής ΕΛΜΕ κατηγορούσαν τον Διευθυντή διότι τόλμησε να εφαρμόσει το νόμο και μάλιστα δεχονταν ως φυσιολογική την ανακοίνωση της, ότι θα τον διαγράψουν από τον Σύλλογο διότι τόλμησε να τον εφαρμόσει...

Βασικά επιχειρήματα δύο. Α) οι καταληψίες δεν έκαναν φθορές στο σχολείο και είχαν δίκαια αιτήματα και Β) ότι δεν είναι ορθό παιδαγωγικά αυτό που έγινε, τραυματίζει τα παιδιά κλπ...

Ούτε καν πέρασε από το μυαλό των παρουσιαστών, που ασφαλώς εκφράζουν την Κοινή Γνώμη στην Ελλάδα, ότι πολύ απλά οι Καταλήψεις Απαγορεύονται ασχέτως αιτημάτων και φθορών. Εντυπωσιάστηκαν διότι είπαν ότι "αυτό στην Ελλάδα δεν έχει ξαναγίνει ποτέ" και σε μια Χώρα που κανείς δεν εχει μάθει να σέβεται τους νόμους και που στην ουσία γι'αυτό χρεωκοπησαμε, εντυπωσιάστηκαν όχι γιατί δεν έχει ξανατολμησει ένας Διευθυντής να εφαρμόσει το νόμο, αλλά το γιατί ένας τόλμησε...

Αντί να επιβραβεύσουμε τον πρώτο Διευθυντή Σχολείου που στάθηκε όρθιος απέναντι στην Γενική Ανομία και Ναι βοηθωσε εξαιρετικά τους μαθητές του να καταλαβουν ένα σπουδαίο μαθημα ζωής (ότι η παραβιαση των νόμων έχει συνέπειες) αυτοί "εκτελεσαν" δημοσίως τον Διευθυντή συμφωνώντας πλήρως με τους συνδικαλιστές.

Όμως όλη αυτή η υποκρισία δεν απαντά στο κρισιμο ερωτημα. Γιατί ενώ όλοι όσοι έχουν δημόσιο λόγο υπερασπίζονται το δικαίωμα στην κατάληψη κλπ εάν όμως έχουν την οικονομική δυνατότητα πάνε τα παιδιά τους (μπορεί και οι ίδιοι οι παρουσιαστές να το έχουν κάνει δεν το γνωρίζω) σε ιδιωτικό σχολείο όπου ποτέ και πουθενά δεν γίνεται κατάληψη;

Διότι γνωρίζουν ότι στην πραγματικότητα αυτού του τύπου η συμπεριφορά βλάπτει και το Σχολείο και τα παιδιά Αλλά προτιμούν να χαϊδεύουν αυτιά και να συμβάλουν στην ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς.

Εγώ ονειρεύομαι Δημόσια Σχολεία αντάξια ή και καλύτερα των Ιδιωτικών. Ονειρεύομαι μία Ελλάδα χωρίς την κουλτούρα της Ανομίας που διαχέεται στην Κοινωνία μας παντού και φυσικά Σχολεία και Πανεπιστήμια χωρίς ατέρμονες καταλήψεις.

Ονειρεύομαι μία Ελλάδα που Διευθυντές σαν αυτόν θα είναι παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή.

Εάν φτιάξουμε μία τέτοια Ελλάδα δεν θα έχουμε ανάγκη από κανένα Μνημόνιο, εάν όμως επιμένουμε να υπερασπιζόμαστε την κουλτούρα που μας έφερε εδώ τότε η παραμονή μας στην παρακμή θα είναι εξασφαλισμένη.

Μπραβο και στον Διευθυντή και στην Δικαιοσύνη, τα παιδιά αυτά κανένα στίγμα δεν πήραν, πήραν ένα σπουδαίο μάθημα που αν το καταλάβουν θα γίνουν καλύτεροι πολίτες Αύριο.»

 

Γιώργος Διάκος
Συντάκτης: Γιώργος Διάκος Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.