Την παραίτηση του υπέβαλλε, σήμερα το απόγευμα, σύσσωμο το Δ.Σ. της εφημερίδας «Αυγή», ύστερα από γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε παρουσία του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Ρήγα. Είχε προηγηθεί αντίστοιχη ενέργεια από τον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. Νίκο Τσαγκρή, ύστερα από πεντάμηνη παραμονή στη θέση αυτή, για λόγους που εξηγεί αναλυτικά στην επιστολή παραίτησής του και έχουν να κάνουν με απουσία κάθε συζήτησης - πόσο μάλλον επίλυσης - «δομικών, διοικητικών και λειτουργικών προβλημάτων που ταλανίζουν την Αυγή και την καθηλώνουν στη σημερινή προβληματική της κατάσταση».

Προβλήματα οικονομικής και όχι μόνο φύσεως υπάρχουν όμως και στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο». Μόλις μία εβδομάδα πριν, οι εργαζόμενοι, σε ανακοίνωσή τους, έκαναν λόγο για απουσία ενδιαφέροντος που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί στο μαρασμό του σταθμού, για τον οποίο - όπως ανέφεραν στην ίδια ανακοίνωση - φαίνεται να υπάρχει «πολιτική βούληση αποδυνάμωσης».

Οι σημερινές εξελίξεις, αν και αφορούν έτερο κομματικό μέσο, επαληθεύουν τη κρίση αυτή και φωτίζουν την κατάσταση που επικρατεί και στα δύο μέσα, «φωτογραφίζοντας» μια μάλλον στρατηγική επιλογή του κυβερνώντος κόμματος για την οποία πολλά μπορεί να πει κανείς…

Εμάς πάντως, σ' αυτή τη στήλη ειδικά, μας αρέσει να σχολιάζουμε με στίχους και εν προκειμένω κάνουμε την ακόλουθη επιλογή: 

«Ήπιες τα τσιγάρα σου

χόρτασες τη μάρκα σου

και αλλάζεις τώρα τον καπνό σου

άλλη αγάπη έπιασες

κι εμένανε με πέταξες σαν το αποτσίγαρό σου

άλλη αγάπη έπιασες κι εμένανε με πέταξες

σαν το αποτσίγαρό σου».

Κ. Π.