16 μαθητές και ένας γονέας προσήχθησαν τα ξημερώματα της Παρασκευής στη Λαμία μετά την παρέμβαση εισαγγελέα για τη λήξη των καταλήψεων στα σχολεία τους.

Σε δύο σχολικά συγκροτήματα το 5ο και 6ο Λύκειο Λαμίας, τα οποία συστεγάζονται, καθώς και το 2ο ΕΠΑΛ και το Εσπερινό Λύκειο, τα οποία τελούσαν υπό κατάληψη εδώ και αρκετές ημέρες, παρενέβη εισαγγελέας για τη λήξη των καταλήψεων.

Αστυνομία περικύκλωσε τα σχολεία τα ξημερώματα της Παρασκευής και συνέλαβε τους 16 μαθητές και έναν γονέα, τους οποίους προσήγαγε στο Αστυνομικό Τμήμα Φθιώτιδας. Φυσικά ανάμεσα στους μαθητές, αρκετοί ήταν ανήλικοι.

Αφού ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των καταληψιών, αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι και αναμένεται να σχηματιστούν οι δικογραφίες.

Να σημειωθεί ακόμα ότι λίγες ημέρες νωρίτερα, με παρέμβαση εισαγγελέα και προσαγωγές, έληξε και η κατάληψη του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας.

Μόνο λογικό είναι, παρά τις χασισοφυτείες που ανακαλύφθηκαν λίγες ημέρες πριν και το ΑΤΜ που ανατινάχθηκε, οι Αρχές της πόλης να βρίσκονται σε εγρήγορση και να διαθέτουν αρκετό χρόνο ώστε να διδάξουν στους νεαρούς «σεσημασμένους» ότι η κατάληψη για «μη αξιοσημείωτα αιτήματα» (όπως για παράδειγμα το bullying το οποίο οι μαθητές καταγγέλλουν, ή η έλλειψη ασφάλειας στο σχολείο και υγιεινής στις τουαλέτες) είναι εγκληματική πράξη και αξίζει να στοχοποιηθούν γι αυτήν.

 

(στη φωτογραφία, βλέπουμε τον αγαπημένο ντεντέκτιβ James Doakes από τη σειρά Dexter) 

 

Α.Η.