Από την υπεραπόδοση εσόδων έτους 2016 ενημερώνει το Μαξίμου ότι προέκυψε το ποσό των 617 εκατομμυρίων ευρώ που θα διανεμηθεί στους συνταξιούχους, σε αντίθεση με το κοινωνικό μέρισμα Σαμαρά, ύψους 450 εκατ. ευρώ που εγγράφηκε στον προϋπολογισμό του 2014 με αποτέλεσμα «να ρίξει στα βράχια τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 1,5%».

Η Κυβέρνηση, παρά τις δύσκολες συνθήκες που δεν επιτρέπουν θριαμβολογίες έχει το δικό της αληθινό αφήγημα («true story») – το περιέγραψε κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος – και δεν αποδίδει απλά, αλλά …υπεραποδίδει (!) (βλ. υπεραπόδοση εσόδων).

Τα δε στελέχη της, μετά από τον πολύ έντονο ψυχικό πόνο που βίωσαν και που σε ορισμένες περιπτώσεις ‘σωματοποιήθηκε’ (βλ. έρπη Πρωθυπουργού), μπορούν πλέον – έστω και παροδικά - να χαλαρώσουν και να αστειευτούν μεταξύ τους, όπως έκανε χθες, ο Πρωθυπουργός με τον Πάνο Καμμένο. Και ίσως ο Τσίπρας να το παραέκανε κάπως – δεν είναι και λίγο να σε αποκαλούν «μπούλη» - όμως είναι τέτοια η συνοχή της Κυβέρνησης που είναι πολύ δύσκολο να τη διαπεράσει οτιδήποτε, πόσω μάλλον ένα αθώο αστείο μεταξύ δύο αληθινών συντρόφων.

Να τα βλέπουν αυτά κάτι ρομαντικοί βολονταριστές που δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους και άφησαν ένα …απλό μνημόνιο να χαλάσει μία αγαστή σχέση και συνεργασία, τόσο με το κυβερνών κόμμα όσο και με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό…

Κ. Π.