Από τις 14:30 το μεσημέρι της Πέμπτης, 17 Νοεμβρίου 2016, ξεκινούν στην πλατεία Κλαυθμώνος οι προσυγκεντρώσεις για την επετειακή πορεία της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, 43 χρόνια μετά.

Τα εργατικά σωματεία, οι αριστερές οργανώσεις αλλά και οι συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου έχουν εκδώσει τις πρώτες σχετικές ανακοινώσεις ενώ η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε σταδιακές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, καλώντας τους πολίτες να μην οδηγούν ή παρκάρουν κατά τη διάρκεια της αυριανής ημέρας στα σημεία γύρω από το Πολυτεχνείο ή την αμερικάνικη Πρεσβεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων για την «43η Eπέτειο του Πολυτεχνείου», θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την Πλ. Κάνιγγος, από την Τετάρτη 16/11/2016 έως την Πέμπτη 17/11/2016. Οι κυκλοφοριακές αυτές ρυθμίσεις θα κορυφωθούν την Πέμπτη 17/11/2016 κατά την ημέρα της πορείας, οπότε θα επεκταθούν σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες. Ακόμη, σύμφωνα με Απόφαση της «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.», θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία – Τρόλεϊ). Από τη Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και πέριξ της Πρεσβείας των Η.Π.Α., καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Εκτός απροόπτου, η πορεία θα ξεκινήσει από το Πολυτεχνείο για να καταλήξει στην Αμερικάνικη Πρεσβεία, στη Βασιλίσσης Σοφίας, ως είθισται. Μαζική αναμένεται να είναι η συμμετοχή του κόσμου, μία μόλις ημέρα μετά την αναχώρηση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και τεταμένο το κλίμα από τα επεισόδια της 15ης Νοεμβρίου όταν και πραγματοποιήθηκε πορεία κατά της επίσκεψής του. 

 

Αλεξάνδρα Ηλιοπούλου
Συντάκτης: Αλεξάνδρα Ηλιοπούλου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.