Κανονικά θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των τρένων και του προαστιακού σιδηροδρόμου σήμερα και αύριο, ενώ την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η 24ωρη απεργία της Πενελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης ΟΣΕ (ΠΕΠΕ).

Όπως έχουμε ξαναγράψει, η ΠΕΠΕ είχε προκηρύξει επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας για Τρτίτη και Τετάρτη και 24ωρη απεργία για την Πέμπτη με αιτήματα τη βελτίωση των συνθηκών για την ασφάλεια της κυκλοφορίας και τις προσλήψεις Μηχανοδηγών. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ απάντησε σε αυτή την απόφαση με «κατάργηση όλων ανεξαιρέτως των δρομολογίων» για τις μέρες αυτές ισχυριζόμενη πως με αυτό τον τρόπο δείχνει το σεβασμό της στο «επιβατικό κοινό και τους πελάτες της» και  τους προφυλάσσει «από την ταλαιπωρία, αναστάτωση και σύγχιση που θα επιφέρουν οι κινητοποιήσεις αυτές».

Η ΠΕΠΕ, από τη μεριά της,  σημειώνει πως «οι στάσεις εργασίας στα επιβατικά τρένα προγραμματίστηκαν σε ώρες που επηρεάζουν πολύ λιγότερο τη μεταφορά του επιβατικού κοινού προς και από το χώρο εργασίας του» και εξηγεί πως η ΤΡΑΙΝΟΣΕ «προχώρησε στην αδικαιολόγητη πράξη της ανταπεργίας (lockout) αποφασίζοντας το κλείσιμο του Σιδηρόδρομου για τρεις (3) ημέρες» επειδή θέλει «να μετατρέψει τους Μηχανοδηγούς σε εξιλαστήρια θύματα για την κατάσταση που επικρατεί στον Ελληνικό Σιδηρόδρομο εδώ και δεκαετίες». Έτσι η ΠΕΠΕ αποφάσισε να αναστείλει «τις κινητοποιήσεις στις επιβατικές αμαξοστοιχίες την Τρίτη και Τετάρτη 30 και 31 Μαΐου 2017 αντίστοιχα».

Η ανακοίνωση της ΠΕΠΕ καταλήγει: Οι κινητοποιήσεις στα εμπορικά τρένα θα πραγματοποιηθούν ΚΑΝΟΝΙΚΑ όπως και η 24ωρη απεργία της ΠΕΜΠΤΗΣ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 όπου και θα παραθέσουμε ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ» (Πανεπιστημίου 52) στις 11.00’ το πρωί, για να πούμε την αλήθεια και να αναδείξουμε τις πραγματικές ευθύνες για την απαξίωση του Ελληνικού Σιδηροδρόμου.

Συντάκτης: Αρχοντούλα Βαρβάκη Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.