Φωτογραφία: Μιχάλης Μιλτσακάκης

Σωματεία, Ομοσπονδίες, σύλλογοι φοιτητών και πολιτικές οργανώσεις αφού πραγματοποίησαν χτες απεργιακές διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας, σήμερα μέρα ψήφισης του 4ου μνημονίου προχώρησαν σε νέες κινητοποιήσεις, επίσης σε πολλές πόλεις της χώρας, και οι απεργίες δεν έχουν διακοπεί.  Οι ναυτεργάτες έχουν προκηρύξει νέα 48ωρη μέχρι και την Παρασκευή 19/5, και σήμερα και οι εργαζόμενοι στους δήμους θα απεργήσουν στις 22 και 23/5.

Σήμερα το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 18:30 και κινήθηκε προς τη Βουλή. Η «Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για συντονισμό» πραγματοποίησε συγκέντρωση στην αρχή της Ερμού και πορεία προς τη Βουλή. Κατά τη διάρκεια της μεγάλης συγκέντρωσης χιλιάδων διαδηλωτών στο Σύνταγμα σημειώθηκαν επεισόδια. Παρά την εκτεταμένη ρίψη χημικών η πλατεία δεν εκκενώθηκε, καθώς οι διαδηλωτές σύντομα επανήλθαν στο χώρο.

Στην πλατεία Συντάγματος βρίσκονταν και η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Η ΑΔΕΔΥ οργάνωσε επίσης συναυλία με τη λαϊκή ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και τραγούδια του συνθέτη που είχε απευθύνει κάλεσμα σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις. Στη συναυλία συμμετείχαν επίσης τα Κίτρινα ποδήλατα, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, ο Βασίλης Λέκκας, η Μάνια Παπαδημητρίου, η Ζωή Παπαδοπούλου και Νατάσα Παπαδοπούλου – Τζαβέλλα.

Η χθεσινή διαδήλωση της Αθήνας ήταν μαζική με τα συνθήματα ενάντια στα νέα μέτρα, σε όλα τα μνημόνια, την κυβέρνηση και την ΕΕ να πνίγουν τους δρόμους του κέντρου.Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκε στις 10:30 στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Ο γρνικός γραμματέας του ΚΚΕ βρέθηκε στη συγκέντρωση και μεταξύ άλλων δήλωσε «Τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, το 4ο μνημόνιο μαζί με τα προηγούμενα μνημόνια πρέπει να πεταχτούν στο καλάθι της Ιστορίας και για αυτό ο μόνος αρμόδιος, υπεύθυνος είναι ο ελληνικός λαός, το εργατικό - λαϊκό κίνημα.» Η συγκέντρωση μετατράπηκε σε πορεία προς τη Βουλή.Εκεί έφτασαν και οι άλλες συγκεντρώσεις.Η συγκέντρωση των ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ πραγματοποιήθηκε στην Κλαυθμώνος.

Στο Μουσείο πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση της «Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων για συντονισμό», συλλόγων φοιτητών και πολιτικών οργανώσεων ενώ κατά μήκος της Σταδίου υπήρχαν και άλλες συγκεντρώσεις όπως αυτή της ΛΑΕ στη συμβολή Πατησίων και Χαλκοκονδύλη. Από την Πατησίων ξεκίνησε το τελευταίο κομμάτι της πορείας. Όταν έφτασε στη Βουλή υπήρξαν περιορισμένα επεισόδια μπροστά στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια και στη συνέχεια η πορεία κινήθηκε προς τα Προπύλαια.

Συντάκτης: Αρχοντούλα Βαρβάκη Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.