Απέρριψε, σήμερα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων το αίτημα του υπό σύσταση σωματείου «Δικαιοσύνη για Όλους» να παρασταθεί ως πολιτική αγωγή στη δίκη για το σκάνδαλο της Siemens, με το σκεπτικό ότι στερείται ενεργητικής νομιμοποίησης. Ανάλογη ήταν η εισήγηση της εισαγγελέως.

Από την πλευρά της, η Ζ. Κωνσταντοπούλου σχολίασε τις …ευχαριστίες του συνηγόρου του Χριστοφοράκου προς την Εισαγγελέα για την «ευχάριστη έκπληξη» να προτείνει την απόρριψη του αιτήματος και έκανε λόγο για δικαίωση, λόγω της αποβολής από μια στημένη δίκη.

«Χαλούσαμε την ωραία ατμόσφαιρα και ήμασταν εκτός προγράμματος. Χαίρομαι που ενοχλούμε. Θα συνεχίσουμε!» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αρνητικοί στην παράσταση του υπό σύσταση σωματείου στη δίκη είχαν εμφανιστεί, νωρίτερα, οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων, αναφέροντας πως σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, οι πολίτες εκπροσωπούνται από το Δημόσιο. Πάντως, στους εκπροσώπους του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους δεν δόθηκε, αντίστοιχα, ο λόγος πριν από τη διάσκεψη των δικαστών, γεγονός που σχολιάστηκε επίσης από την επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας.

Η ζημιά για το Δημόσιο από την επίδικη υπόθεση ανέρχεται στα 70 εκατομμύρια ευρώ περίπου. 

Κυριακή Παπαναστασίου
Συντάκτης: Κυριακή Παπαναστασίου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.