Μαζική και δυναμική η κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα ενάντια στην «αντισυνταξιουχική-αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης» μετά από σχετικό κάλεσμα των  Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ και ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ  και του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ - Τραπεζών.

Η αρχική συγκέντρωσή των διαδηλωτών έγινε στην πλατεία Κοτζιά και από εκεί ξεκίνησε η πορεία τους που κατευθύνθηκε προς το Υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου, όπου έκαψαν τις επιστολές που είχαν λάβει από το Υπουργείο, πριν φτάσουν στην πλατεία Συντάγματος. Ανάλογη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε χθες και στη Θεσσαλονίκη.

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ήθελαν να επιστρέψουν στο Υπουργείο Εργασίας τις επιστολές που τους ενημερώνουν για τις περικοπές στις επικουρικές τους συντάξεις .  Στο κάλεσμά τους για τη σημερινή κινητοποίηση διαβάζουμε: «Το  γράμμα που έστειλε ο Υπουργός Εργασίας-Κοινωνικής ασφάλισης στους συνταξιούχους, είναι ένα προπαγανδιστικό κουρελόχαρτο της κυβέρνησης για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα της αντισυνταξιουχικής της πολιτικής. Οι συνταξιούχοι γνωρίζουμε καλά από πρώτο χέρι το σφαγιασμό που έχουν υποστεί το εισόδημά μας και οι παροχές μας, από όλες τις κυβερνήσεις των τριών μνημονίων και θεωρούμε ότι η επιστολή αυτή έχει στόχο να ρίξει στάχτη στα μάτια μας και να μας αποπροσανατολίσει.».

Στη συνέντευξη τύπου που είχαν δώσει δύο μέρες νωρίτερα έξω από το Υπουργείο Εργασίας  ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης σημείωσε πως «οι επικουρικές συντάξεις έχουν μειωθεί κατά 82%, οι κύριες συντάξεις έχουν μειωθεί κατά 45%».

 

(Φωτογραφία Αρχείου)

Συντάκτης: Αρχοντούλα Βαρβάκη Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.