Την πρόθεσή του να εξαντλήσει κάθε ένδικο μέσο, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, ενάντια στο νέο ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα που οδηγεί τον ιατρικό κόσμο σε επαγγελματική και οικονομική εξόντωση γνωστοποιεί, με χθεσινή ανακοίνωσή του, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ).

Με βάση αυτή, πρόκειται άμεσα να εξετάσει τη νομιμότητα της πρόσφατης εγκυκλίου, όσο και άλλων κανονιστικών πράξεων που θα εκδοθούν, καθώς το νέο σύστημα φτωχοποιεί τη μεσαία τάξη και τους συνταξιούχους (οι νέες συντάξεις μειώνονται κατά 25%), οδηγεί στην ξενιτιά τους νέους επιστήμονες, απειλεί τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων και υποθηκεύει το μέλλον των επόμενων γενιών.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, ήδη από τα πρώτα 24ωρα του νέου έτους, πολλοί γιατροί προβαίνουν σε ανάκληση της λειτουργίας των ιατρείων τους, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί με αποτέλεσμα την παράδοση της υγείας στους μεγάλους ομίλους του εξωτερικού που θα λειτουργούν με φθηνό ιατρικό προσωπικό, ενώ όσοι καταφέρνουν να συνεχίσουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, έρχονται αντιμέτωποι με τετραπλάσιες ασφαλιστικές εισφορές και «δήμευση»  έως και του 70% του καθαρού εισοδήματός τους.

 «Η Κυβέρνηση έχει ιστορικές ευθύνες για τις καταστροφικές συνέπειες αυτού του κοινωνικά ανάλγητου ασφαλιστικού και φορολογικού συστήματος που οδηγεί στην επαγγελματική και οικονομική εξόντωση τους ασφαλισμένους. Πουθενά στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υπάρχει ανάλογο σύστημα που να κατανέμει τόσο ανισοβαρώς τα βάρη, μεταφέροντας το πρόβλημα στις επόμενες γενιές» σημειώνει ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης.

Να σημειωθεί ότι τον Απρίλιο πρόκειται να συζητηθεί, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, η προσφυγή του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) για το θέμα της μείωσης των συντάξεων από την εφαρμογή των διατάξεων του νέου ασφαλιστικού νόμου. 

Συντάκτης: Κυριακή Παπαναστασίου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.