Από το βράδυ του Σαββάτου οι πρόσφυγες που βρίσκονται στο παλιό αεροδρόμιο στο Ελληνικό διαμαρτύρονται για τις συνθήκες που επικρατούν στο χώρο. Συγκεκριμένα το βράδυ του Σαββάτου ξεκίνησαν αποχή από το συσσίτιο όσοι βρίσκονται στην αίθουσα αφίξεων, ενώ το μεσημέρι της Κυριακής αρνήθηκαν το φαγητό τους και πρόσφυγες από το χώρο του Χόκει. Η αποχή από το συσσίτιο συνοδεύτηκε από άρνηση της εισόδου στο χώρο τόσο στην MKO DRC, που έχει αναλάβει τη διανομή του φαγητού όσο και στους εκπροσώπους του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Σήμερα το πρωί ο Υπουργός Γ. Μουζάλας επισκέφθηκε το χώρο και μίλησε με αντιπροσωπεία των προσφύγων. Κατά την είσοδό του στο χώρο επικράτησε ένταση, καθώς οι πρόσφυγες κρατούσαν την πόρτα κλειστή και δεν ήθελαν να δεχτούν τον ίδιο και τις δυνάμεις της αστυνομίας που βρίσκονταν στο χώρο. Τελικά η συζήτηση έγινε εντός του κτηρίου.

Η βελτίωση της ποιότητας του φαγητού δεν είναι το μόνο τους αίτημα. Αυτή τη στιγμή ζουν σε σκηνές ή σε χώρους απομονωμένους με σεντόνια, σε αίθουσες που δεν μπορούν να τους προσφέρουν αξιοπρεπείς συνθήκες υγιεινής, χωρίς ζεστό νερό ή πλυντήρια. Ζητούν αξιοπρεπή στέγαση, ιατρική περίθαλψη και σχολεία για όλα τα παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Υπουργός είπε στους πρόσφυγες ότι γίνονται προσπάθειες για παροχή ζεστού νερού και ότι θα ξαναεπισκεφθεί το χώρο σε είκοσι μέρες.

Συντάκτης: Αρχοντούλα Βαρβάκη Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.