Σε 24ωρη πανεργατική απεργία προχωρούν την Πέμπτη ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ, ενώ συμμετέχουν σε αυτή με στάσεις εργασίας τα ΜΜΜ.

Εικοσιτετράωρη απεργία εξήγγειλε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 14 Δεκεμβριου, 2017, κατά των μνημονιακών μέτρων. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΔΕΔΥ, αιτούνται:

1.   Κατάργηση του Νόμου – λαιμητόμου Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό (ν. 4387/2016).

2.   Κατάργηση της  τροπολογίας Γεροβασίλη για την αξιολόγηση.

3.   Μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας. Γενναία αύξηση των μισθών των νέων συναδέλφων. Υπολογισμό της διετίας 2016-2018 για τη μισθολογική μας εξέλιξη. Ξεπάγωμα του μισθολογίου.

4.   Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (Παιδεία, Υγεία, Δήμους, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ). Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – μέσω του ΑΣΕΠ – που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες με γενναία μοριοδότηση της προϋπηρεσίας.

5.   Κανένας πλειστηριασμός, για την πρώτη κατοικία, για τους εργαζόμενους που αδυνατούν να πληρώσουν.

6.   Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.

7.   Καμία αλλαγή στον συνδικαλιστικό νόμο. Θα υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις το δικαίωμα στην απεργία, που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες.

Στην 24ωρη απεργία, θα συμμετάσχουν η ΠΝΟ (πλοία), η ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, και οι υπηρεσίες δημόσιας υγείας ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ, ενώ στα μέσα μαζικής μεταφοράς θα υπάρξουν κινητοποιήσεις και στάσεις εργασίας ως εξής:

Το Μετρό και το Τραμ θα λειτουργήσουν από τις 09:00 έως τις 16:00

Τα Τρόλεϊ, τα Λεωφορεία και ο Ηλεκτρικός (ΗΣΑΠ) θα λειτουργήσουν από τις 09:00 έως τις 21:00

Τέλος, σε 4ωρη στάση εργασίας (08:00 - 12:00) θα προχωρήσει και ο Πανελλήνιος Συλλόγος Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, που συμμετέχει με αυτό τον τρόπο στις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ και αναγκάζει τις αεροπορικές εταιρείας να τροποποιήσουν το πρόγραμμα πτήσεων την Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου.

Αλεξάνδρα Ηλιοπούλου
Συντάκτης: Αλεξάνδρα Ηλιοπούλου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.