Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου πρότεινε να μην εκδοθούν οι δύο από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς των οποίων η υπόθεση εξετάστηκε σήμερα. Τις επόμενες μέρες αναμένεται η απόφαση καθώς και η εξέταση των υποθέσεων των υπόλοιπων εκζητουμένων από άλλους δικαστές.

Η εισαγγελέας πρότεινε σήμερα τη μη έκδοση των δύο πρώτων λόγω αοριστιών στην περιγραφή των περιστατικών στο κατηγορητήριο, έλλειψης συγκεκριμένων στοιχείων και παραβίασης της αρχής της ειδικότητας. Είπε επίσης πως το αίτημα έκδοσης πρέπει να απορριφθεί γιατί είναι πολύ πιθανό οι εκζητούμενοι να μην έχουν δίκαιη δίκη στην Τουρκία αλλά και να υποστούν βασανιστήρια.

Θυμίζουμε πως η υπόθεση των 8 Τούρκων αξιωματικών είχε εξεταστεί από το Συμβούλιο Εφετών. Οι υποθέσεις δεν είχαν συνεκδικαστεί. Εκεί είχε αποφασιστεί η μη έκδοση των τριών που δικάστηκαν πρώτοι, η έκδοση των τριών που δικάστηκαν στη συνέχεια και η μη έκδοση των δύο τελευταίων. Για τους πέντε που δεν θα εκδίδονταν ασκήθηκε έφεση από τον προϊστάμενο της Εισαγγελείας Εφετών, ενώ οι τρεις που θα εκδίδονταν προσέφυγαν οι ίδιοι κατά τις απόφασης και τώρα ο Άρειος Πάγος πρέπει να αποφασίσει και για τους 8.

Συντάκτης: Αρχοντούλα Βαρβάκη Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.