Πακέτο με περιεχόμενο εκρηκτική ύλη εστάλη προσωπικά στο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με άγνωστο αποστολέα από ελληνική διεύθυνση, σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ.

Ένα ύποπτο πακέτο εντοπίστηκε γύρω στις 10 το πρωί της Τετάρτης από την ταχυδρομική υπηρεσία του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών. Σύμφωνα με τη Bild, το πακέτο εντόπισαν αρχικά οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία ταχυδρομείου του Υπουργείου, οι οποίοι ενημέρωσαν αμέσως την αστυνομία.

Μετά την εξέτασή του, στο πακέτο βρέθηκε μείγμα εκρηκτικής ύλης, όπως αυτά που εντοπίζονται σε παράνομες κροτίδες, αλλά πολύ μεγαλύτερης ισχύος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Märkische Allgemeine Zeitung, το πακέτο είχε παραλήπτη τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσωπικά ενώ ο αποστολέας φαινόταν ότι είχε ελληνική διεύθυνση.

Ακόμα, όπως αναφέρει η Bild, εάν οι εργαζόμενοι επιχειρούσαν να το ανοίξουν, η έκρηξη θα άφηνε πίσω της δεκάδες τραυματίες. Ευτυχώς το ύποπτο πακέτο βρέθηκε από τις ακτίνες Χ της υπηρεσίας ταχυδρομείου. Μάλιστα κατά το «σκανάρισμα» του πακέτου, οι υπάλληλοι είδαν τα καλώδια της εκρηκτικής ύλης.

Αμέσως σήμανε συναγερμός, οι εργαζόμενοι εγκατέλειψαν το κτίριο και εκκενώθηκε η περιοχή για αρκετές ώρες, ενώ η αστυνομία παρέλαβε το πακέτο με τα εκρηκτικά.

«Ήταν σχεδιασμένο για να προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς», δήλωσε, μεταξύ των άλλων, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Έρευνες διεξάγονται για τον εντοπισμό του άγνωστου αποστολέα του δέματος.

 

Τα δέματα των «Πυρήνων της Φωτιάς» το 2010

Υπενθυμίζεται ότι στις 3 Νοεμβρίου του 2010, 14 συνολικά δέματα - βόμβες είχαν αποσταλεί σε πρεσβείες στην Ελλάδα, αλλά και κατά στόχων στο εξωτερικό, μεταξύ των οποίων ήταν η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο τότε πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Μάλιστα, ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας Ντε Μεζιέρ, είχε κάνει τότε συγκεκριμένη αναφορά στην Ελλάδα και την τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», η οποία και περίπου τρεις εβδομάδες αργότερα ανέλαβε την ευθύνη για τα εν λόγω δέματα.

Τέσσερις μήνες αργότερα, το Μάρτιο του 2011, σε επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε κρησφύγετο στη Νέα Ιωνία Βόλου, όπου είχαν συλληφθεί μέλη της οργάνωσης, βρέθηκαν προσχέδια και τελικά κείμενα της προκήρυξης.

 

Γιώργος Διάκος
Συντάκτης: Γιώργος Διάκος Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.