Με …αβγά «υποδέχθηκαν» τον υποψήφιο για τη γαλλική προεδρία Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε προάστιο του Παρισιού. Δεν είναι πρώτη φορά που ο Γάλλος πρώην υπουργός Οικονομίας δέχεται επίθεση με αβγά.

Μπορεί ο κεντρώος υποψήφιος για τη γαλλική προεδρία Εμανουέλ Μακρόν να «πλησιάζει» στις δημοσκοπήσεις τη Μαρίν Λεπέν, αλλά φαίνεται ότι στις δημόσιες εμφανίσεις του πάντα βρίσκονται κάποιοι να του δείξουν ότι δεν είναι και τόσο δημοφιλής…

Ο Μακρόν βρέθηκε σήμερα σε προάστιο του Παρισιού για να επισκεφτεί μια αγροτική έκθεση. Την ώρα που μιλούσε, ο Γάλλος υποψήφιος πρόεδρος δέχτηκε αβγά στο κεφάλι από διαδηλωτή. Μέλη της συνοδείας του, στη συνέχεια, έτρεξαν να προστατεύσουν τον Μακρόν και να κυνηγήσουν το διαδηλωτή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μακρόν γίνεται …στόχος. Τον Ιούνιο του ’16 βρισκόταν στα αποκαλυπτήρια ενός επετειακού γραμματοσήμου, όπου δέχτηκε και πάλι επίθεση με αβγά.

Σημειώνεται ότι ο Μακρόν ήταν πρώην μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Γαλλίας (του κόμματος του Ολάντ) και από το 2014 μέχρι το 2016 διετέλεσε υπουργός Οικονομίας, Βιομηχανίας και Ψηφιακής Πολιτικής (με πρωθυπουργό τον Μανουέλ Βαλς). Ξεχώρισαν οι νομοθετικές παρεμβάσεις του «υπέρ των επιχειρήσεων», για τις οποίες επικρίθηκε από τη γαλλική αριστερά. Παραιτήθηκε τον Αύγουστο για να οργανώσει τη συμμετοχή του στις προεδρικές εκλογές. Τον Απρίλιο του 2016 ίδρυσε το κόμμα En Marche! («Εμπρός!»), ως επικεφαλής του οποίου θα διεκδικήσει την προεδρία της Γαλλίας στις εκλογές (23 Απριλίου και 7 Μαϊου 2017).

Ο Μακρόν ολοένα και «κλείνει την ψαλίδα» στις δημοσκοπήσεις έναντι της Μαρίν Λεπέν. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Opinionway που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, η υποψήφια της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν εξασφαλίζει το 25% των ψήφων (-1%), έναντι 24% (αμετάβλητο) του Εμμανουέλ Μακρόν.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη, ο Μακρόν θα επικρατούσε της Λεπέν στον δεύτερο γύρο με 63% έναντι 37% των ψήφων, ενώ ο υποψήφιος της γαλλικής δεξιάς Φρανσουά Φιγιόν θα εξασφάλιζε στο δεύτερο γύρο το 60% των ψήφων έναντι 40% για τη Μαρίν Λεπέν.

 

Με πληροφορίες από RT, ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Γιώργος Διάκος
Συντάκτης: Γιώργος Διάκος Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.