Την πρόθεσή του να ηγηθεί της «μάχης» για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, εξέφρασε ο υποψήφιος για τη γαλλική προεδρία Εμμανουέλ Μακρόν, όπως μεταφέρουν δημοσιογράφοι του ΑΠΕ – ΜΠΕ από το Παρίσι.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής, ο υποψήφιος για τη γαλλική προεδρία Εμμανουέλ Μακρόν, έδωσε την τελευταία του συνέντευξη, πριν το δεύτερο γύρο των εκλογών αυτή την Κυριακή, στον ιστότοπο Mediapart.

«Είμαι υπέρμαχος της αρχής για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, του σχεδίου και της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Γιατί;  Επειδή το σύστημα τώρα είναι μη βιώσιμο. Για αυτό πρέπει να βάλουμε δικλείδες ασφαλείας, να βρούμε μια συλλογική συμφωνία, αλλά ξέρουμε όλοι ότι με κάθε τρόπο θα πρέπει να φτάσουμε εκεί», δήλωσε ο Μακρόν.

Ακόμα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας πρόσθεσε:

«Θα ηγηθώ αυτού του αγώνα, καθώς πιστεύω ότι είναι αναπόφευκτος και θα αποκαταστήσει τη συλλογική μας αξιοπιστία».

Για τον επικρατέστερο -  σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις - νικητή του δεύτερου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών «δεν υπάρχει καμία πιθανότητα (για την Ελλάδα) να ξαναχτίσει την οικονομία της, να σταθεροποιηθεί εντός του ευρώ, με το υπάρχον επίπεδο του χρέους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αντίπαλος του Μακρόν για την προεδρία, η ακροδεξιά υποψήφια Μαρίν Λεπέν, τον κατηγορεί ότι είναι προσδεδεμένος στα γερμανικά συμφέροντα και το μερκελισμό. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωσή της στο τελευταίο debate των δυο τους το βράδυ της Τετάρτης, όπου είπε ότι μετά τις εκλογές «τις τύχες της Γαλλίας θα αναλάβει μια γυναίκα. Θα είμαι εγώ ή θα είναι η κυρία Μέρκελ».

 

Γιώργος Διάκος
Συντάκτης: Γιώργος Διάκος Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.