Ο Γερούν, γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου 1966. Είναι 51 και δεν του φαίνεται καθόλου, καθώς οι περισσότεροι άνδρες Κριοί που έχουν την τάση να… μικροδείχνουν. Πρόεδρος του Eurogroup, όπως ακριβώς αρμόζει σ’ έναν ηγετικό Κριό, που έχει τις λύσεις και τις απαντήσεις για τα πάντα, ενώ επιθυμεί να ηγείται σχεδόν όσο θέλει να αναπνέει. Ο Γερούν Ρενέ Βίκτορ Άντον Ντάισελμπλουμ διατελεί υπουργός οικονομικών της Ολλανδίας από το 2012. Είναι γνωστός για την εμμονή του να κρατήσει το ΔΝΤ στην Ελλάδα, αφού τα κριαράκια τείνουν να έχουν απόλυτη και αμείλικτη οπτική για τα όλα πράγματα.

Αν ο Γερούν είχε διαβάσει το ζώδιό του λίγο καιρό πριν, θα πρόσεχε τις δηλώσεις του για ποτά και γυναίκες, αναφερόμενος στα χρήματα που ξόδεψαν οι χώρες του Ευρωπαϊκού νότου (ναι, και η Ελλάδα). Αν φυσικά κατάφερνε να συγκρατήσει την παρορμητικότητα που τον διακατέχει, αφού η φύση του ζωδίου δεν επιτρέπει συχνά το φιλτράρισμα από τον αυθορμητισμό μέχρι τις κοινωνικά αποδεκτές δηλώσεις. Κατά βάθος άλλωστε, στους Κριούς αρέσει να προκαλούν είτε γιατί με αυτό τον τρόπο αποσπούν την προσοχή που ενδόμυχα αποζητούν, ή γιατί κατάλαβαν νωρίς ότι και η δυσφήμηση αποτελεί διαφήμιση. Και ποιος είναι καλύτερος στο να τους δυσφημίσει άλλωστε από τους ίδιους!

Ακόμα και στο… «συμμάζεμα» της δήλωσης αυτής, είναι εμφανέστατος ο εγωκεντρισμός του αγοριού αυτού- όπως και των υπόλοιπων Κριών που γνωρίζουμε φυσικά. Ξεκάθαρα αρνήθηκε να απολογηθεί, αφού τον «άγει και τον φέρει το υπερεγώ» και δε φταίει ακριβώς, εφόσον έτσι όρισαν τα άστρα του! Το δυσκολότερο πράγμα που κατάφερε να πει ήταν πως επρόκειτο για «ατυχή δήλωση», μη παραλείποντας να τονίσει το μοναδικό του… στιλ και την αυστηρότητα για την οποία καμαρώνει κάθε Κριός που πεισματικά αρνείται να δείξει το πιο ανθρώπινο ή συναισθηματικό προφίλ του, καθώς τρέμει την έκθεση σε τέτοιου είδους «αδυναμίες».

«Η αλληλεγγύη συνοδεύεται από υποχρεώσεις» δήλωσε στη συνέχεια ο Ντάισελμπλουμ, ο οποίος παρά το κουλ προφίλ του, εύκολα μπορεί να ενταχθεί στον geek χώρο, υπενθυμίζοντάς μας την χαρακτηριστική φράση από τον Spiderman: «Η μεγάλη δύναμη, ακολουθείται από μεγάλη ευθύνη».

Περιττό να σημειώσουμε ότι πρόκειται για ζώδιο της φωτιάς, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι συχνά τα νεύρα του τον ελέγχουν περισσότερο από το μυαλό του, γεγονός που επιβεβαιώθηκε όταν κατάφερε να τον… συγχύσει ο Γιάνης (ναι ναι ο Βαρουφάκης, τότε με τα παρδαλά πουκάμισα) με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από εκείνη τη συνέντευξη τύπου, τον Φεβρουάριο του 2015.

Μεθοδικός, προοδευτικός και υπερόπτης, όπως φάνηκε στη συζήτηση που είχε με έλληνα φοιτητή μετά την διάλεξή του στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Ντελφτ στην Ολλανδία.

Για το 2017, αυτό που τονίζουν οι αστρολόγοι για τους Κριούς είναι να δώσουν βάση στον 3ο νόμο του Νεύτωνα: «Κάθε δράση έχει μια ίση και αντίθετη αντίδραση», καλούνται- διαχρονικά- να ελέγξουν τον παρορμητισμό τους, ενώ κατά τα λοιπά φαίνεται να διανύουν ένα υπέροχο για την καριέρα και τα οικονομικά τους, έτος. Τι καλύτερο για έναν υπουργό οικονομικών!

 

Αλεξάνδρα Ηλιοπούλου
Συντάκτης: Αλεξάνδρα Ηλιοπούλου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.