Η κατάκτηση του πρωταθλήματος από το Golden State την Κυριακή με το εμφατικό 4-1 απέναντι στο Cleveland, δημιούργησε στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού διαμάχη για το εάν οι φετινοί Warriors είναι τόσο καλοί που μπορούν να… ξεπεράσουν ακόμα και τους μυθικούς Chicago Bulls του 1996!

Πολλοί φίλαθλοι και δημοσιογράφοι υποστήριξαν ότι οι Warriors του 2017 είναι η καλύτερη ομάδα που είχαν δει στη ζωή τους, με άλλους βέβαια, να υποστηρίζουν ότι η σύγκριση των Warriors με τη μυθική παρέα του «Air» είναι απλά ιερόσυλη. Ο γράφων πάλι, υποστηρίζει ότι οι «μαχητές» είναι η καλύτερη ομάδα που έχει δει, αλλά ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόλαβε ποτέ να δει τους «ταύρους» live, οπότε δεν μπορεί να τους βάλει στη σύγκριση.

Έτσι λοιπόν, από περιέργεια και με αφορμή το νέο μεγάλο μπασκετικό δίλημμα, αποφάσισα να βάλω στους followers μου στο twitter ένα poll προκειμένου δω τι πιστεύει το ελληνικό μπασκετικό κοινό σχετικά με το θέμα.

Τα αποτελέσματα; Αν μη τι άλλο, εντυπωσιακά για το Chicago του 96, αφού το 84% των συμμετεχόντων στο poll ψήφισε τον Jordan και την παρέα του ως κορυφαία ομάδα όλων των εποχών, εν αντιθέσει με το 16% που ψήφισε τη φετινή ομαδάρα των Curry και Durant.

Σε αυτό το σημείο οφείλω να επισημάνω το σχόλιο ενός μπασκετικού αναλυτή που μου έγραψε ότι η σύγκριση ήταν άδικη, υπονοώντας ότι οι Bulls ‘96 λόγω της μυθικής διάστασης που έχουν πλέον αποκτήσει θα κέρδιζαν εύκολα (όπως και έγινε), παρόλα αυτά λόγω των μεγάλων διαστάσεων που έχει πάρει αυτή η κουβέντα στις ΗΠΑ, ήθελα να δω και τη γνώμη του εν ελλάδι κοινού και μπορώ να πω ότι ήταν σαφής.

Οι Bulls ‘96 ήταν και παραμένουν η ομάδα-μύθος του ΝΒΑ και κατά συνέπεια οι εξαιρετικοί Warriors ’17 δεν μπορούν να τους ανταγωνιστούν, ίσως τα καταφέρουν οι Warriors ’18… To μέλλον θα δείξει.

Συντάκτης: Νίκος Γκέκας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.