Ο ένας (Π. Καμμένος) «σταυρώνει» τους πιλότους των μαχητικών. Ο δεύτερος (Κυρ. Μητσοτάκης) παίζει ποδόσφαιρο με την Εθνική Αστέγων. Ο τρίτος (Αλ. Τσίπρας) περιοδεύει στην Κρήτη «για να λύσει προβλήματα». Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά τα χριστιανο-αθλητικο-ταξιδιωτικά, ετοιμάζονται επιστολές προς τους «θεσμούς» πως θα πετσοκόψουμε ασφαλιστικό και εργασιακό (ό,τι έχει απομείνει τέλος πάντων!) σε περίπτωση που δε βγουν τα νούμερα (του «ελληνικού προγράμματος»! Πού πήγε το μυαλό σας πάλι;) και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ανοίγει μπαλκονόπορτες για τις ομαδικές απολύσεις.

Στο μεταξύ, κερδίζουμε: σ' όλα τα μέτωπα! Οι πιλότοι, επέστρεψαν στις αεροπορικές τους βάσεις ασφαλείς. Οι άστεγοι βεβαίως μπορεί να μην βρήκαν στέγη και στην Κρήτη μπορεί να μη λύθηκαν όολα τα προβλήματα (ή έστω ένα εξ' αυτών!) μα δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα σ' αυτή την ζωή, μείνετε στα θετικά: οι πιλότοι, επέστρεψαν! Το ευλαβικό «ξεμάτιασμα» του υπουργού Εθνικής Άμυνας τους κράτησε ασφαλείς!

Από κει και πέρα, μη θεωρείτε «ήττα» την (νέα) επιστολή στους «θεσμούς» με τις (νέες!) έγγραφες δεσμεύσεις, για καθαρή (και περήφανη!) νίκη πρόκειται. Διότι μπορεί μεν να δεσμευτήκαμε εγγράφως για τέταρτο μνημόνιο, αλλά το (άπαξ!) επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους... «δεν μπορεί κανείς να μας το πάρει» (μάλλον)!. Και βεβαίως, η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου είναι «καλή» διότι... διότι έτσι! Θετικά να σκέφτεστε!

Και βεβαίως, ούτε για μια στιγμή μην αναρωτηθείτε αν οδεύουμε προς εκλογές. Μπορεί οι περιοδείες Τσίπρα – Καμμένου και οι αθλητικές δραστηριότητες Μητσοτάκη να «μυρίζουν» προεκλογική περίοδο, αλλά πρόκειται απλά για μια σατανική σύμπτωση. Η κυβέρνηση, θα εξαντλήσει τετραετία. Κάποια κυβέρνηση, δεν μπορεί, θα εξαντλήσει – κάποτε – τετραετία.

Στο μεταξύ, εμείς, ας ασχολούμαστε με τα σημαντικά. Πόσες τρίπλες έκανε ο κ. Μητσοτάκης στον αγώνα με τους άστεγους; Πόσες τσικουδιές ήπιε ο κ. Τσίπρας στην Κρήτη; Ποια ευχή έλεγε ο κ. Καμμένος ενώ πραγματοποιούσε το ευλαβικό του «ξεμάτιασμα»; Ποια καινούρια συνταγή κρύβει στο μανίκι της η κ. Θ. Φωτίου; Τι φανελάκι φορά ο Άη Βασίλης μέσα απ' τη στολή του; Τι τρώνε οι ιπτάμενοί του τάρανδοι; Αυτά είναι τα ερωτήματα που πρέπει να μας απασχολούν! Τζάμπα τα κάνουν τέτοια «ρεπορτάζ» τα κανάλια; Λίγη υπομονή, και θα δούμε και συνεντεύξεις από διάσημες ξεματιάστρες!

Ι. Δ. Σαμπανίκος
Συντάκτης: Ι. Δ. Σαμπανίκος Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.