Δυο πράγματα έδειξε πεντακάθαρα η σημερινή εισβολή της Χ.Α. σε δημοτικό σχολείο στο Πέραμα. Πως, πρώτον, ουδείς εκ των μελών της έχει την πρόθεση να κάνει χρήση του «δικαιώματος» να «αλλάξει στο μέλλον στάση», όπως χαρακτηριστικά έλεγε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ν. Παρασκευόπουλος έναν περίπου μήνα πριν με φόντο το «ξέπλυμα» του Καστελόριζου. Και, δεύτερον, πως οι σχέσεις του νεοναζιστικού μορφώματος με την ΕΛ.ΑΣ. παραμένουν... άριστες!

Σαν να μην υπήρχε αστυνομία «μπούκαρε» στο σχολείο ο υπόδικος βουλευτής της Ι. Λαγός (σ.σ.: ένας απ' τους περιοριστικούς όρους της αποφυλάκισής του είναι το να μη συμμετέχει σε δημόσιες συναθροίσεις) ενώ εκ των υστέρων... διατάχθηκε η συνήθης προκαταρκτική διοικητική εξέταση για το αν η αστυνομική δύναμη που υπήρχε έξω απ' το σχολείο ενήργησε ως όφειλε (σ.σ.: μπορεί να τους χτύπαγε ο ήλιος κατάματα, π.χ., και να μην είδανε ούτε το μπλοκ των «αγανακτισμένων» ούτε κοτζάμ Ι. Λαγό. Ή μπορεί να είχαν στραμμένη την προσοχή τους στο «άδυτο των Εξαρχείων» π.χ.).

Υπάρχει κι ένα τρίτο σημείο που χρήζει προσοχής. Το μόρφωμα επέλεξε το Πέραμα για τη νέα του παράσταση. Το ίδιο Πέραμα που ακόμη θρηνεί τον αδικοχαμένο Παύλο Φύσσα, για τη δολοφονία του οποίου δικάζονται τα μέλη της Χ.Α. (και ο Ι. Λαγός βεβαίως). Νομίζετε πως ήταν τυχαία η επιλογή του τόπου; Ή πως το ναζιστικό μόρφωμα θέλησε να στείλει ένα μήνυμα προς μέλη, οπαδούς μα και «εχθρούς»; Το ίδιο μήνυμα που ενισχύεται απ' τη συνεχιζόμενη – και εντεινόμενη – ασυλία που απολαμβάνει η Χ.Α. απ' την ΕΛ.ΑΣ. Μια ασυλία που συνεχίζεται με την «αριστερή» κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να έχει κλείσει ήδη δυο χρόνια διακυβέρνησης.

Θα πείτε: καταδίκασαν υπουργείο (Παιδείας – στο υπουργείο ΠροΠο... μάλλον περιμένουν το πόρισμα της «προκαταρκτικής διοικητικής εξέτασης» πριν τοποθετηθούν!) και κόμματα. Εντός του ερχομένου εξαμήνου, μπορεί να βγει και ο πρωθυπουργός κ. Αλ. Τσίπρας να δηλώσει τη «θλίψη» του για το περιστατικό, θα έχει προχωρήσει (;) και η δίκη... τι άλλο να κάνουν οι «υπεύθυνοι»; Όσο για τα προσφυγόπουλα που θα φιλοξενηθούν στο σχολείο, μην αγχώνεστε: το είπε ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας Ι. Μπαντής πως θα τους γίνουν «τα απαραίτητα εμβόλια» (σ.σ.: κάποτε στο Νταχάου και στο Άουσβιτς, ψέκαζαν κάποια άλλα παιδιά με ντι-ντι-τι, αλλά μην κάνουμε τέτοιες συγκρίσεις και χαλάει το κλίμα «πολιτικού πολιτισμού»!)... όλα καλά λοιπόν!

Ξαναπείτε μας στο μεταξύ κάτι για το πόσο «φιλόξενη» είναι η χώρα μας για τους πρόσφυγες! Κι ας δοθεί και κανένα ακόμη βραβείο σε κανέναν άλλο δήμαρχο. Στον δήμαρχο Περάματος π.χ.!

Ι. Δ. Σαμπανίκος
Συντάκτης: Ι. Δ. Σαμπανίκος Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.