Θεωρητικά, τα πόθεν έσχες βουλευτών και πολιτικών αρχηγών θα έπρεπε να σχολιάζει σήμερα η στήλη, μα... ας όψεται η φτώχεια και η ανέχεια μέσα στην οποία αναγκάζονται να ζουν οι εθνοπατέρες μας. Κατά μέσο όρο, πέντε έως επτά χιλιάδες ευρώ κερδίζει ο καθένας τους σε μηνιαία βάση και μ' αυτά παλεύουν οι άνθρωποι να τα φέρουν βόλτα.

Απ' τις κατά μέσο όρο εβδομήντα χιλιάδες ευρώ του καθενός βεβαίως, πάνω απ' τα δύο τρίτα είναι αφορολόγητα. Ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας π.χ., δήλωσε (για το έτος 2014) εισοδήματα ύψους 71.539,92 ευρώ εκ των οποίων τα 46.857,84 αφορολόγητα. Ο αρχηγός της ΝΔ κ. Κυρ. Μητσοτάκης 77.186,04 ευρώ, εκ των οποίων αφορολόγητα επίσης τα 46.857,84. Τι να σχολιάσει η στήλη; Τόσα περίπου δήλωνε ως εισόδημα (σ.σ.: για το φορολογητέο μιλάμε πάντα!) ο μέσος μισθωτός μέχρι και το 2010. Οι κακοήθεις να τ' ακούν αυτά, που θέλουν τους βουλευτές να τρώνε με χρυσά κουτάλια!

Εκ των πραγμάτων λοιπόν, την μαύρη φτώχεια (κατά μέσο όρο) των εθνοπατέρων μας θα σχολιάσουμε σήμερα. Και παράλληλα, την ανιδιοτελή τους πρόθεση να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο, έστω κι αν αυτή η επαγγελματική (σ.σ.: «βουλευτής» δηλώνουν ως επάγγελμα) ενασχόλησή τους με τα κοινά δεν αποφέρει καν αξιοσημείωτο εισόδημα. Τι καταθέσεις νομίζετε πως δήλωσε (για το 2014) ο πρωθυπουργός μας; Μόλις 23.672 ευρώ. Και τι ο κ. Μητσοτάκης; Συνολικά 61.359,59 ευρώ. Αυτά κατάφεραν να βάλουν στην άκρη για μα δύσκολη ώρα οι άνθρωποι. Που είναι λοιπόν τα «χρυσά κουτάλια»;

Αν δεν γίνεται αντιληπτό το μέγεθος της θυσίας των εθνοπατέρων μας, σημειώστε αυτό: ο μέσος άνεργος στη χώρα αυτή, που έχει την ατυχία να διαθέτει ακόμη διαμέρισμα 25ετίας 30-40 τετραγωνικών και αυτοκίνητο 15ετίας χαμηλού ή μέσου κυβισμού, φορολογείται ετησίως επί εισοδήματος (ανύπαρκτου, αλλά δεν έχει καμιά σημασία αυτό!) δώδεκα χιλιάδων ευρώ περίπου. Δηλαδή, ο μέσος άνεργος, που έχει όλο το χρόνο του κόσμου στη διάθεσή του, πληρώνει τον μισό φόρο απ' τον μέσο βουλευτή, που σκοτώνεται στη δουλειά (συνεδριάσεις, επιτροπές, γεύματα εργασίας, δωρεάν ταξίδια στο εξωτερικό, επισκέψεις στην εκλογική του περιφέρεια κ.α.). Είναι δίκαιο αυτό; Να πληρώνουν τα διπλάσια απ' τον μέσο «τεμπέλη» άεργο; Γολγοθά βιώνουν οι βουλευτές μας, κι έχουν και το κοινωνικό σύνολο να τους κοιτάει με μισό μάτι επιπλέον!

Κατά συνέπεια... ποιο «πόθεν έσχες»; «Ουδέν έσχον» οι ηρωικοί, ανιδιοτελείς, αλτρουιστές εθνοπατέρες μας! Αφού στα σοβαρά το σκέφτεται η στήλη να ξεκινήσει σχετικό έρανο για την οικονομική τους ενίσχυση! Να δώσουμε αριθμό λογαριασμού;

Ι. Δ. Σαμπανίκος
Συντάκτης: Ι. Δ. Σαμπανίκος Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.