Το ξέρατε εσείς, οι gay αναγνώστες μας πως δεν είστε «φυσιολογικοί»; Αν δεν το ξέρατε, φταίνε τα σχολεία που πήγατε, τα οποία και δεν φρόντισαν να αντιμετωπίσουν την «αμαρτία» σας τότε που ήσασταν νήπια ακόμη. Μην ανησυχείτε πάντως, το «θέμα» σας θα βρει τη λύση του σύντομα, καθώς ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος θα φροντίσει για την άμεση λειτουργία σχολείων που θα βγάζουν... «σωστούς, ολοκληρωμένους ανθρώπους» και βεβαίως... καθόλου ομοφυλόφιλους! Το φύλο, κατά τον κ. Χρυσόστομο, είναι απλώς θέμα.. μαθητείας! Όλα τα παραπάνω, σε εκπομπή της κυπριακής τηλεόρασης («Βέτο», MEGA ONE), όπου ο άγιος άνθρωπος θεώρησε τον καταλληλότερο χώρο για να επιδείξει τη μέγιστη χριστιανική του αρετή: τη... φιλανθρωπία!

Φταίτε βέβαια κι εσείς που την κολάζετε την αγιότητά του! «Έχομεν ξετσιπωθεί πλέον!» είπε ο κ. Χρυσόστομος κάποια στιγμή, κι ενώ λίγο νωρίτερα είχε ρωτήσει την παρουσιάστρια (χαμηλώνοντας τη φωνή του όταν πρόφερε την «αμαρτωλή» λέξη) αν νομίζει πως «η ομοφυλοφιλία είναι φρούτο των τελευταίων ετών», δίνοντας μόνος την απάντηση («πάντα υπήρχαν»). Ναι, αλλά προφανώς στο παρελθόν καθόσασταν πιο ήσυχοι, και δεν ενοχλούσατε την αγιότητά του! Κρατούσατε χαμηλό προφίλ, παντρευόσασταν μια γυναίκα για να μη λέει η οικογένεια και οι φίλοι της οικογένειας, ζούσατε μια ζωή δυστυχισμένη κρύβοντας το φύλο σας ακόμη κι απ' τους γονείς σας, αλλά... ήταν ήσυχοι οι «άγιοι» άνθρωποι πως δεν κινδυνεύει η κοινωνία! Τώρα που «έχομεν ξετσιπωθεί», ήρθε η ώρα της δράσης! Νηπιαγωγεία (10 έως 20 θέλει να ανοίξει ο κ. Χρυσόστομος) στην αρχή, και μετά μερικά δημοτικά, θα διδάσκουν στα νήπια και στα λίγο μεγαλύτερα παιδιά πως η ομοφυλοφιλία είναι πράγμα κακόν, αμαρτωλόν, βδέλυγμα και λοιπά «χριστιανικά» και θα φροντίζουν (προφανώς!) να την αποβάλλουν από τα «επιρρεπή» άτομα. Με νηστεία και προσευχή ίσως, με ορθή «διδασκαλία» (φυσικά!) κι αν χρειαστεί... ε, υπάρχει και ο εξορκισμός! Άγνωστο αν στην εκπαιδευτική διαδικασία θα επιστρατευθεί και «το ξύλον, το της γνώσεως», καθώς το δοκίμασαν κατά κόρον τα εκκλησιαστικά σχολεία στο παρελθόν, μα δυστυχώς (διά την εν Χριστώ κοινωνία και αδελφότητα!) ανεπιτυχώς: οι gay, gay παρέμειναν, παρά τους εκπαιδευτικούς ξυλοδαρμούς.

Να σοβαρευτούμε; Δύσκολο με τέτοιον εκκλησιαστικό μεσαίωνα! Σημειώστε πως δεν τα λέει αυτά τυχαίος, ενδεχομένως αμόρφωτος ιερέας απομακρυσμένου ορεινού χωριού: ο ίδιος ο προκαθήμενος της (κυπριακής) χριστιανορθόδοξης Εκκλησίας τα λέει! Εκείνης, της οποίας το δόγμα συμπυκνώνεται στο «αγαπάτε αλλήλους» και που (σύμφωνα με τους ευαγγελιστές της) ποτέ δεν χώρισε τους ανθρώπους σε κατηγορίες ανά φύλο, χρώμα, εθνότητα και λοιπά.

Όσο για τα περί «πρόληψης» και «θεραπείας», έρχεστε τρίτος και καταϊδρωμένος, «σεβασμιώτατε»: πριν απ' την «αγιότητά» σας, το επιχείρησαν οι ναζί. Και, αρκετά χρόνια πριν από τους ναζί, η Ιερά Εξέταση. Τώρα, αν επιθυμείτε να βαδίσετε στα βήματά τους...

Ι. Δ. Σαμπανίκος
Συντάκτης: Ι. Δ. Σαμπανίκος Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.