Η χορογράφος Πατρίσια Απέργη και η ομάδα χορού Αερίτες θα βρίσκονται στην κεντρική σκηνή της Στέγης με το Cementary από την 1η έως τις 3 Μαρτίου στις 20:30. Ένα «τσιμεντένιο νεκροταφείο» σκεφτόμαστε και περιμένουμε να δούμε την πόλη της κρίσης σε ρόλο πρωταγωνιστή.

Παρόλ’ αυτά, δεν πρόκειται για μια απαισιόδοξη προσέγγιση της σύγχρονης πραγματικότητας: «Ωστόσο, κόντρα στις κυρίαρχες «πένθιμες» αντιλήψεις, η πόλη εξακολουθεί να παραμένει ο κατεξοχήν χώρος στον οποίο οι κοινωνικές σχέσεις δημιουργούν διαρκώς τις συνθήκες για τη διαφορετική νοηματοδότηση της ζωής. Η Απέργη αντιμετωπίζει την αστική πραγματικότητα ως το πεδίο μιας ιδιόμορφης καλλιτεχνικής έκφρασης, ένα «έργο τέχνης» μέσα από το οποίο η πόλη ανακατασκευάζεται, πλάθεται από τη διαχείριση των εικόνων της.»

Το Cementary συνομιλεί με τη σύγχρονη πόλη και προτείνει και σ’ εμάς ένα τρόπο να την παρατηρήσουμε κι όλα αυτά συμβαίνουν με τη βοήθεια του χορού: «Σκοπός της (χορογράφου) είναι να αναδείξει ότι η γλώσσα του χορού είναι διαρκώς εν τω γίγνεσθαι, ανοιχτή σε πειραματισμούς και επιμειξίες. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, «[τα πάντα] χορεύονται. Ακόμη και οι ειδήσεις.»

Οι συντελεστές όπως παρουσιάζονται στη σχετική ανακοίνωση:

Σύλληψη – Χορογραφία: Πατρίσια Απέργη
Δραματουργία: Roberto Fratini
Μουσική σύνθεση: Βασίλης Μαντζούκης
Σκηνικά: Δημήτρης Νασιάκος
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Βοηθός Χορογράφου: Δήμητρα Μητροπούλου
Χορευτές: Χαρά Κότσαλη, Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Ηλίας Χατζηγεωργίου, Νώντας Δαμόπουλος, Γιώργος Μιχελάκης, Εύα Γεωργιτσοπούλου
Καλλιτεχνικοί Συνεργάτες: Adrian Kolaritz, Δήμητρα Μερτζάνη
Concept φωτογράφησης προωθητικού υλικού: Τάσος Βρεττός, Καλλίνα Κυρατσούλη
Φωτογραφίες: Τάσος Βρεττός
Κατασκευή σκηνικού: Δημήτρης Νασιάκος, Εμμανουήλ Λεβεδιανός, Γιώργος Φερέτος
Ηχοληψία, Μίξη, Mastering: Χρήστος Παραπαγκίδης
Εκτέλεση Παραγωγής: Ρένα Ανδρεαδάκη

Παραγωγή: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Συμπαραγωγή/Residencies: Maison de la Danse / European pole of creation (Lyon, Γαλλία), Centro de Criação de Candoso (Guimaraes, Πορτογαλία), O Espaco do Tempo (Montemor, Πορτογαλία)

Θερμές ευχαριστίες: Νάντια Αργυροπούλου, Μαρία Δουλγέρη, Κατερίνα Ευαγγελάτου, Τζωρτζίνα Κακουδάκη, Μιχάλης Καπετανίδης, Έμυ Κορφιά, Μάρω Μαρμαρινού και την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού "Άννα Πέτροβα- Μάρω Μαρμαρινού", Νίκος Παπαϊωάννου, Θάνος Παπακωνσταντίνου, Μαρίνα Σάττι, Δημόκριτος Σηφάκης, Φρόσω Τρούσα, Μάρθα Φριντζήλα

Με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

 


Κανονικό: 7 - 10 - 15 - 20 €
Μειωμένο, Φίλος ή Μικρή Παρέα (5-9 άτομα): 6 - 8 - 12 - 16 €
Μεγάλη Παρέα (10+ άτομα): 5 - 7 - 11 - 14 €
ΑΜΕΑ & Άνεργοι: 5 € | Συνοδός ΑΜΕΑ: 10 €

Ομαδικές κρατήσεις στο
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Συντάκτης: Αρχοντούλα Βαρβάκη Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.