Ο Δήμος Χαλανδρίου σε συνεργασία με το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού διοργανώνει Φεστιβάλ Παραμυθιού, αποτελούμενο από πολλές δράσεις που απευθύνονται σε παιδιά αλλά και ενήλικες. «Το Φεστιβάλ απευθύνεται τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες και εκτός από το να ψυχαγωγήσει τους συμμετέχοντες, φέρνοντάς τους πιο κοντά στον κόσμο του παραμυθιού, στοχεύει επίσης στο να γίνει μια αφορμή ώστε να γνωρίσουμε καλύτερα την τοπική ιστορία μέσα από το παραμύθι.» Όσον αφορά την προσέγγιση της τοπικής ιστορίας εστιάζεται σε 4 περιοχές: Πολύδροσο, Συνοικισμός, Κάτω Χαλάνδρι, Πλατεία Χαλανδρίου.

Το Φεστιβάλ αποτελείται από 3 μεγάλες δράσεις. Η πρώτη είναι ο «Kύκλος σεμιναρίων δημιουργίας παραμυθιού για όλους». Απευθύνεται σε υποψήφιους παραμυθάδες, γονείς, φοιτητές και παιδαγωγούς και σε όσους ενδιαφέρονται για τον κόσμο των παραμυθιών. Η δεύτερη δράση είναι τα «εργαστήρια σε Δημοτικά Σχολεία του Χαλανδρίου με τη συμμετοχή μαθητών καθώς και σεμινάριο στους  εκπαιδευτικούς του Χαλανδρίου με σκοπό τη δημιουργία παραμυθιών από τη σχολική κοινότητα». Τρίτη δράση είναι η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της δεύτερης, η αφήγηση δηλαδή των παραμυθιών που θα έχουν προκύψει από τη δουλειά των σχολείων και θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί και εκπαιδευτικός περίπατος στην Πλάκα.

Κάνοντας κλικ εδώ θα βρείτε τη σχετική ανακοίνωση με περισσότερες πληροφορίες, τις αιτήσεις συμμετοχής και το αναλυτικό πρόγραμμα.

Συντάκτης: Αρχοντούλα Βαρβάκη Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.