Το «τραπέζι των αφηγήσεων» (οργάνωση: Πάσκουα Βοργιά, Κωνσταντίνα Σουλιώτη) μας καλεί σε μια περφόρμανς για το σπίτι και τη ζωή μας σε αυτό στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Η Κατερίνα Ζαχαροπούλου είναι στο ρόλο της οικοδέσποινας και περιμένει να καθίσει με όποιον το επιθυμεί σ’ αυτό το τραπέζι, ένα «κουκλόσπιτο» με μινιατούρες όσων μπορείτε να βρείτε σε ένα σπίτι. Στόχος είναι οι καλεσμένοι της «να αναπαραστήσουν μέσα από τη μνήμη χώρους που σημαίνουν κάτι για αυτούς, που τους συγκινούν, που αναφέρονται σε περιστατικά του βίου τους. Η πρόσκληση απευθύνεται σε όσους θέλουν να αφηγηθούν αναμνήσεις σχετικά με σπίτια στα οποία κατοίκησαν ή εγκατέλειψαν, έχασαν ή ονειρεύτηκαν να αποκτήσουν.»

Σήμερα 3/2, στο φουαγιέ του 5ου ορόφου στις 20:30 θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Εστία και Ανεστιότητα στη Σύγχρονη Τέχνη: Οι καλλιτέχνες αφηγούνται...», με την καλλιτέχνη Κατερίνα Ζαχαροπούλου και την ιστορικό τέχνης Συραγώ Τσιάρα.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στην περφόρμανς, στέλενετε e-mail στη διεύθυνση  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. «με το όνομα, την ηλικία σας και μια σύντομη παράγραφο όπου θα περιγράφετε το λόγο για τον οποίο θα θέλατε να συμμετάσχετε. Λόγω περιορισμένης δυνατότητας συμμετοχών, σε περίπτωση που ο αριθμός των ενδιαφερομένων είναι μεγάλος, θα γίνει επιλογή συμμετεχόντων, για την οποία θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.»

Οι μέρες και ώρες της περφόρμανς στο φουαγιέ του 4ου ορόφου

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου | 18:00-20:00 
Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου | 17:00-20:00 
Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου | 17:00-20:00
Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου | 17:00-20:00

Τις υπόλοιπες μέρες μπορείτε να επισκεφτείτε την εγκατάσταση και να δείτε μαγνητοσκοπημένες αφηγήσεις.

Η σχετική ανακοίνωση σημειώνει: «Η είσοδος των θεατών στις περφόρμανς και τη συζήτηση είναι δωρεάν και τηρείται σειρά προτεραιτότητας. Η διανομή των δελτίων εισόδων ξεκινά 1 ώρα πριν την εκδήλωση.»

Η περφόρμανς αυτή παρουσιάζεται παράλληλα με μια σχετική έκθεση που σας περιμένει στο Μουσείο Μπενάκη στην Πειραιώς:  «Το Κουκλόσπιτο της Petronella Oortman» από τις 9 Φεβρουαρίου έως τις 12 Μαρτίου.

Συντάκτης: Αρχοντούλα Βαρβάκη Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.