Ένας ακόμη θησαυρός του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου περνάει από «τον κόσμο των αποθηκών» στο προσκήνιο για δύο μήνες. Ο «Θηβαίος Αυλητής» βρίσκεται στην αίθουσα του βωμού (αιθ. 34) από τη Δευτέρα, 9 του Οκτώβρη και θα παραμείνει εκεί μέχρι την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο της δράσης «Το Αθέατο Μουσείο», που από τις αρχές του 2015 έχει αναδείξει 12 ξεχωριστά αντικείμενα.

Στο σχετικό δελτίο τύπου του Μουσείου διαβάζουμε για το έκθεμα αυτό: «Πρόκειται για την επιτύμβια στήλη του φημισμένου αυλητή Ποτάμωνα, που έζησε ως μέτοικος στην Αθήνα τον 4ο αι. π.Χ. Μαζί του απεικονίζεται κι ο γέρων πατέρας του Ολύμπιχος, επίσης μουσικός και μαθητής του Πινδάρου.»

Σύντομα θα αρχίσουν και οι σχετικές συζητήσεις των επισκεπτών με τους αρχαιολόγους. Στις 31 του Οκτώβρη και στις 13, 21 και 27 του Νοέμβρη στη 1:00μμ  οι αρχαιολόγοι του Μουσείου θα βρίσκονται στο χώρο της έκθεσης για να μιλήσουν με τους επισκέπτες «για την τέχνη του αυλού και τους σπουδαίους μουσικούς της αρχαιότητας, που έζησαν ημέρες δόξας κι αναγνώρισης και θάφτηκαν με τιμές και απλότητα μακριά από τον τόπο τους».

Για τη συμμετοχή του επισκέπτη είναι απαραίτητο το εισιτήριο και η δήλωση συμμετοχής κατά την προσέλευση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες: Τηλ. 213 214 4891

Συντάκτης: Αρχοντούλα Βαρβάκη Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.