Η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου, με τη συνεργασία της Εταιρείας Συγγραφέων και του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου - που αποτελεί το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ (International Board on Books for Young People) - γιορτάζει την 23η Απριλίου ως Ημέρα Βιβλίου, όπως έχει καθιερωθεί διεθνώς από την UNESCO. Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνει στις 22 Απριλίου τον μεγαλύτερο Περίπατο Βιβλίου στο κέντρο της Αθήνας, με τη φιλοδοξία τα επόμενα χρόνια η διοργάνωση να επεκταθεί σε πολλές ακόμη πόλεις της Ελλάδας.

Η Βιβλιοθήκη της Βουλής συμμετέχει στην εκδήλωση αυτή με μια σειρά ανοικτών δράσεων που θα λάβουν χώρα τόσο στο κτήριο της Βουλής (Σύνταγμα) όσο και στο Πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο (Λένορμαν 218). Στο κτήριο της Βουλής θα πραγματοποιηθούν δράσεις όπως ξενάγηση στην έκθεση «Μικρές Οδύσσειες» (Περιστύλιο της Βουλής), αφήγηση τσιγγάνικων παραμυθιών (αίθουσα της Γερουσίας) και ενημέρωση για την ιστορία της Βιβλιοθήκης (αίθουσα Πολυτίμων). Στο Πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο θα πραγματοποιηθούν δράσεις όπως ξεναγήσεις στην έκθεση «ΓΛΩΣΣΟPOLIS: ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ» αλλά και στους χώρους του βιομηχανικού κτηρίου, καθώς και εξερεύνηση στο Τμήμα Διατήρησης και Συντήρησης Έντυπου Υλικού και Έργων Τέχνης.

Οι χώροι της Βουλής θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό από τις 10:00 έως τις 14:00. Οι δράσεις θα πραγματοποιούνται ανά ώρα και θα έχουν ανώτατο όριο συμμετεχόντων τα 20 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για τη διευκόλυνσή σας παρακαλείστε να δηλώσετε  συμμετοχή στη δράση που σας ενδιαφέρει. Για δήλωση συμμετοχής μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο 210 370 7404 την Πέμπτη 20/4 από τις 17:30 έως τις 20:30 και την Παρασκευή 21/4 από τις 09:00 έως τις 14:00.

Κυριακή Παπαναστασίου
Συντάκτης: Κυριακή Παπαναστασίου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.