Το ίδρυμα Flux και το Flux Laboratory συνεργαζόμενα με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών θα παρουσίασουν την ταινία «Ο μετανάστης» του Τσάρλι Τσάπλιν με επένδυση ζωντανής μουσικής, την οποία έχει συνθέσει ο Στέφανος Τσαπής,  την Κυριακή, 27 του Νοέμβρη στις 21:00 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με σκοπό «την ευαισθητοποίηση της ελληνικής αλλά και της ευρωπαϊκής κοινωνίας, καθώς και την ουσιαστική δράση στο ζήτημα του προσφυγικού, μέσω πολιτιστικών δράσεων».

Τα έσοδα από την πώληση των εισιτήριων «θα διατεθούν εξ’ολοκλήρου στη χρηματοδότηση ενός εκπαιδευτικού και πολιτιστικού έργου δράσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για τα παιδιά στους καταυλισμούς».  Το εισιτήριο κοστίζει 20 ή 40 ευρώ.

Η μουσική διεύθυνση της  Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών «σε μια σύνθεση ορχήστρας δωματίου με τη συμμετοχή των πρώτων σπουδαστών της νεοσύστατης Ακαδημίας Νέων Μουσικών της Ορχήστρας και με τη σύμπραξη τζαζ κουαρτέτου (Δημήτρης Τσάκας σαξόφωνο, Δημήτρης Κοροντζής ηλεκτρική κιθάρα, Marc Buronfosseηλεκτρικό μπάσο και Arnaud Biscay τύμπανα)» θα γίνει από την Στέφανο Τσαπή.

Το ίδιο βράδυ θα προβληθεί για πρώτη φορά μία ταινία μικρού μήκους που αφορά τη συνάντηση του Stephane Tsapis και των μουσικών της ορχήστρας με τα παιδιά του κέντρου προσφύγων στο Λαύριο σε «ένα workshop και μια σειρά ανταλλαγών γύρω από μια θεματική παγκόσμιας εμβέλειας, αυτή των παραδοσιακών ήχων και μελωδιών που κουβαλάει ο καθένας μέσα του».

Συντάκτης: Αρχοντούλα Βαρβάκη Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.