Η Εθνική Λυρική Σκηνή γιορτάζει τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και αλλού με εκδηλώσεις ανοιχτές στο κοινό.

Χριστουγεννιάτικο γκαλά όπερας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Στις 28/12 (20:00) στο Φουαγέ της Κεντρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ οι διακεκριμένοι μονωδοί της παρουσιάζουν άριες και ντουέτα από διάσημες όπερες συνοδεία πιάνου.

Συμμετέχουν οι Μονωδοί της ΕΛΣ: Βασιλική Καραγιάννη (υψίφωνος), Έλενα Κελεσίδη (υψίφωνος), Αντώνης Κορωναίος (τενόρος), Πέτρος Μαγουλάς (βαθύφωνος), Μαρία Μητσοπούλου (υψίφωνος), Μαρισία Παπαλεξίου (μεσόφωνος), Διονύσης Σούρμπης (βαρύτονος), Γιάννης Χριστόπουλος (τενόρος).

Συνοδεία στο πιάνο: Φρίξος Μόρτζος

Είσοδος ελεύθερη

*Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Στην καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία, που θα γίνει στις 30/12 (17:00) η ΕΛΣ θα παρουσιάσει διάσημες άριες και ντουέτα από εμβληματικές όπερες όπως η Τραβιάτα του Βέρντι, η Κάρμεν του Μπιζέ, ο Ρωμαίος και Ιουλιέττα του Γκουνό, το Ελιξίριο του έρωτα του Ντονιτσέττι, ο Μαγικός αυλός του Μότσαρτ, ο Ριγολέττος του Βέρντι, ο Ντον Πασκουάλε του Ντονιτσέττι, ο Φάουστ του Γκουνό. Η συναυλία αυτή οργανώνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

Ο χώρος της συναυλίας είναι το Πεδίον του Άρεως και όπως διαβάζουμε στη σχετική ανακοίνωση της ΕΛΣ, «η επιλογή του χώρου του Πεδίου του Άρεως έγινε στο πλαίσιο της εξωστρέφειας της ΕΛΣ, η οποία έχει ως στόχο να παρουσιάζει τη λυρική τέχνη σε απρόσμενους χώρους και να την κάνει προσβάσιμη σε όλους.»

Ερμηνεύουν οι καταξιωμένοι μονωδοί της ΕΛΣ: Βασιλική Καραγιάννη (υψίφωνος), Έλενα Κελεσίδη (υψίφωνος), Αντώνης Κορωναίος (τενόρος), Πέτρος Μαγουλάς (βαθύφωνος), Μαρία Μητσοπούλου (υψίφωνος), Μαρισία Παπαλεξίου (μεσόφωνος), Διονύσης Σούρμπης (βαρύτονος), Γιάννης Χριστόπουλος (τενόρος).

Συνοδεία στο πιάνο: Φρίξος Μόρτζος

Ώρα έναρξης: 17.00 / Είσοδος ελεύθερη

Πρωτοχρονιάτικη συναυλία Παιδικής Χορωδίας της ΕΛΣ

Η ΕΛΣ γιορτάζει το νέο έτος «με τους μελλοντικούς της πρωταγωνιστές, δηλαδή τα παιδιά που συγκροτούν την Παιδική της Χορωδία». Η πρωτοχρονιάτικη συναυλία θα γίνει με την παιδική χορωδίας στις 5/1 (20:00) με έργα των Σούμπερτ, Ροσσίνι, Ραχμάνινοφ, Πέρσελ, εορταστικά χορωδιακά, καθώς και χριστουγεννιάτικους ύμνους στο Φουαγέ της Κεντρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ. Την χορωδία θα συνοδεύει πιάνο και μικρό μουσικό σύνολο υπό την διεύθυνση της Μάτας Κατσούλη.

Είσοδος ελεύθερη

*Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Συντάκτης: Αρχοντούλα Βαρβάκη Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.