Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, με αφορμή τους εορτασμούς για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων "Πρόσωπα άξια τιμής", διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη και το έργο της Έλλης Λαμπρίδη, της γυναίκας που προώθησε όσο ελάχιστοι τη φιλοσοφική σκέψη στην Ελλάδα. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Γερουσίας του κτηρίου της Βουλής των Ελλήνων, την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017 και ώρα 12.30'.

Θα απευθύνουν χαιρετισμούς ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαος Βούτσης και ο Γενικός Γραμματέας του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, καθηγητής Παύλος Σούρλας.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν: για το κληροδότημα της Έλλης Λαμπρίδη ο επιστημονικός συνεργάτης της Ακαδημίας Αθηνών - τ. διευθυντής του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Φιλοσοφίας, κ. Λίνος Μπενάκης· για τη ζωή της Ε. Λαμπρίδη η φιλόλογος-συγγραφέας, κα Γιολάντα Χατζή· για το αυτοβιογραφικό της βιβλίο Νίκη η ομότιμη καθηγήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κα Φραγκίσκη Αμπατζοπούλου· και για τις φιλοσοφικές όψεις του έργου της η αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης, κα Μαρία Βενιέρη.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο διευθυντής του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τράπεζας, κ. Διονύσης Καψάλης.


Η είσοδος είναι ελεύθερη με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας.
Περισσότερες πληροφορίες: τηλ.: 2103735326
http://foundation.parliament.gr ● http://www.facebook.com/idrimavoulis

Κυριακή Παπαναστασίου
Συντάκτης: Κυριακή Παπαναστασίου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.