Σε ελληνικό έδαφος πραγματοποιηθήκαν δύο αρχαιολογικές ανακαλύψεις από τις 10 σημαντικότερες της χρονιάς, σύμφωνα με το περιοδικό Archaeology. Η μία ανακάλυψη είναι η ομαδική ταφή 80 ανδρών που βρέθηκε στο Φαληρικό Δέλτα και η άλλη ο ανθρώπινος σκελετός που βρέθηκε στο περίφημο Ναυάγιο των Αντικυθήρων δίνοντας την ευκαιρία εξέτασης του DNA ενός από τους ναυτικούς του πλοίου.

Εξίσου εντυπωσιακά είναι βέβαια  και τα άλλα 8 ευρήματα που θυμάται το περιοδικό λίγο πριν το τέλος της χρονιάς.  Πρόκειται για  τα χειρόγραφα του Λονδίνου της Ρωμαϊκής εποχής που είναι πινακίδες με κερί, οι θαμμένες κάτω από το τροπικό δάσος πόλεις που ανακαλύφθηκαν στην Καμπότζη, το αρχαιότερο υφαντό ρούχο, που βρέθηκε στην Ταρκχαν της Αιγύπτου και χρονολογείται ανάμεσα στο 3482 και το 3103 π.Χ., οι κατασκευές των Νεάτερνταλ από σταλαγμίτες σε ένα σπήλαιο στην Αβειρόν της Γαλλίας, ο γυναικείος σκελετός στην πόλη Άσπερο του Περού που φέρει κοσμήματα και κοχύλια που δείχνουν υψηλή κοινωνική θέση, οι άταφοι σκελετοί που βρέθηκαν στην περιοχή Ναταρούκ της Κένυας, οι ανθρώπινες ζωγραφιές από Ισπανούς του 16ου αιώνα στο νησί Μόνα του Πουέρτο Ρίκο και ο εντοπισμός της περιοχής θανάτωσης των γυναικών που κατηγορήθηκαν για μαγεία ανάμεσα στο 1692 και το 1693 στο Σάλεμ, στη βάση του λόφου Γκάλοου.

Συντάκτης: Αρχοντούλα Βαρβάκη Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.