Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11 το βράδυ, η κατ’ άρθρον και στο σύνολο ψήφιση του νομοσχεδίου «Επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια εκπαίδευση», καθώς και των τροπολογιών.

Στην ονομαστική ψηφοφορία, την οποία ζήτησαν βουλευτές της ΝΔ, μέσω επιστολικής ψήφου έλαβαν θέση επί του νομοσχεδίου οι απόντες και απούσες σε επίσημες αποστολές στο εξωτερικό Ελενα Ράπτη, Θεανώ Φωτίου, Γιάννης Βαρουφάκης, Ηλίας Καματερός, Αλεξάνδρα Τσανάκα, Χαρά Καφαντάρη και Γ. Πάντζας. Είχε προηγηθεί νωρίς το απόγευμα, η κατ’ αρχήν ψήφιση του νομοσχεδίου με 145 ψήφους υπέρ και 107 κατά, σε σύνολο 252 ψηφισάντων βουλευτών.

Να σημειωθεί ότι στην τροπολογία «Επανακαθορισμός στοιχείων διαγράμματος που αφορά σε τμήμα ιδίας συνολικής επιφάνειας του ίδιου δημοσίου ακινήτου στην περιοχή του Βοτανικού του Δήμου Αθηναίων, όπου επιτρέπεται, σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας (άρθρο 3, ν. 3512/2006, όπως ισχύει) η εγκατάσταση και κατασκευή του Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών» υπήρξε η πρώτη διαφοροποίηση των ΑΝΕΛ σε επίπεδο ψήφου, η οποία είχε γνωστοποιηθεί νωρίτερα από την ειδική αγορήτρια του κόμματος, Σταυρούλα Ξουλίδου.

«Απαράδεκτη και προκλητική η τροπολογία. Θα είναι απαράδεκτο αν η σημερινή κυβέρνηση μετά από 9 χρόνια δώσει το δωράκι της κατασκευής στους Μπόμπολα, Λάτση κλπ μεγαλοκατασκευαστές» σημείωσε, χαρακτηρίζοντας επιπλέον τη διάταξη αντισυνταγματική, καθώς «η χρηματοδότηση ή η απαλλοτρίωση δημόσιας γης πρέπει να γίνεται για έργα κοινής ωφελείας και το συγκεκριμένο έργο δεν είναι κοινής ωφελείας».

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Τ. Κουράκης δήλωσε ότι πρόκειται για επανακαθορισμό στοιχείων των διαγραμμάτων. «Αφορά διόρθωση στα τοπογραφικά στοιχεία και τίποτα παραπάνω. Δεν μπαίνουμε στην ουσία», τόνισε.

(Πρώτη δημοσίευση: inagreece.gr)

Κυριακή Παπαναστασίου
Συντάκτης: Κυριακή Παπαναστασίου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.