Στην πόλη Lille της (βόρειας) Γαλλίας μίλησε, χθες το πρωί, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε συνέδριο της καμπάνιας «Γαλλία ανυπότακτη» του Ζαν Λυκ Μελανσόν για τις προεδρικές εκλογές του 2017.

Ζωή και Ζαν Λυκ συνεργάζονται στενά από τον Αύγουστο του 2015, όταν πήραν την κοινή πρωτοβουλία “Plan B” ως απάντηση στους εκβιασμούς της Ε.Ε. και την υποταγή του επιτελείου Τσίπρα.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής έχουν ήδη γίνει εργασίες στο Παρίσι και τη Μαδρίτη, ενώ επίκειται τον ερχόμενο μήνα συνεδρίαση στην Κοπεγχάγη. Μέσα από τις συναντήσεις αυτές χτίζεται ένα πανευρωπαϊκό μέτωπο ριζοσπαστικής απάντησης στους τραπεζικούς και οικονομικούς εκβιασμούς και στην βίαιη επιβολή λιτότητας και αντιδημοκρατικής διακυβέρνησης στους ευρωπαϊκούς λαούς. Στο μέτωπο αυτό συμμετέχει ενεργά η Πλεύση Ελευθερίας.

Κυριακή Παπαναστασίου
Συντάκτης: Κυριακή Παπαναστασίου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.