Το 2011 ο Ηλίας Κασιδιάρης, βουλευτής της Χρυσής Αυγής, σε ομιλία του στον Ασπρόπυργο προέτρεπε τους κατοίκους να ξεφορτωθούν τα «ανθρώπινα σκουπίδια» της περιοχής, που με τα λεγόμενά του «εγκληματούν». Το συμβάν αυτό αποδεικνύεται μέσα από ένα βίντεο που ανέβηκε τότε στο διαδίκτυο.


Για τον λόγο αυτό, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο επέβαλε στον Η. Κασιδιάρη ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή, καθώς κρίθηκε ένοχος για την κατηγορία διέγερσης σε διάπραξη εγκλήματος. Την ενοχή του κατηγορούμενου βουλευτή ζήτησε και ο εισαγγελέας έδρας, ο οποίος στην αγόρευσή του τόνισε ότι στην επίδικη ομιλία «ο κατηγορούμενος προέτρεψε ευθέως πολίτες να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους και να ασκήσουν βία».


Στην απολογία του ο Ηλ. Κασιδιάρης αρνήθηκε την κατηγορία, αναφέροντας ότι επί της ουσίας προέτρεπε τους πολίτες να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους με νόμιμα μέσα. Μάλιστα, σε μία αποστροφή του λόγου του, ο βουλευτής των νεοναζί επεσήμανε στο δικαστήριο ότι "ο μόνος δρόμος είναι ο νόμιμος δρόμος" επικαλούμενος ακόμα και το Σύνταγμα της Ελλάδας.

Συντάκτης: Μαρία Γεωργακοπούλου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.