Με ανακοίνωσή του, ο Βαγγέλης Μαρινάκης παρενέβη στην αντιπαράθεση των τελευταίων ημερών, γύρω από την υπόθεση του Noor 1. Ο γνωστός εφοπλιστής μίλησε για «σκευωρία» σε βάρος του, ενώ λίγο αργότερα κυβερνητική πηγή σχολίαζε δηκτικά ότι τελικά «άλλος ανέλαβε να απαντήσει» στις χθεσινές αιτιάσεις του Μεγάρου Μαξίμου, «εξ ονόματος» της ΝΔ.

«Τα όρια της υπομονής εξαντλήθηκαν. Οι διαστάσεις της εις βάρος μου μεθοδευμένης, κατά τρόπο κυνικά ωμό, σκευωρίας, καθημερινά μεγεθύνονται από όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας», ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης, παρεμβαίνοντας στην αντιπαράθεση που μαίνεται τις τελευταίες μέρες γύρω από τη γνωστή υπόθεση του πλοίου Noor 1 με τους 2 τόνους ηρωίνης.

«Αποκαλύπτονται οι συντελεστές και η ευτέλεια των μεθόδων τους», συνεχίζει ο Βαγγέλης Μαρινάκης. «Η μικρότητα που τις χαρακτηρίζει και η σκοπιμότητα την οποία υπηρετούν».

«Ποτέ δεν αναζήτησα την εύνοια κυβερνητικών ή άλλων παραγόντων και για κανέναν λόγο. Δραστηριοποιούμαι διεθνώς στον τομέα της Ναυτιλίας και ουδέποτε συνδέθηκα με αναθέσεις έργων που καλύπτονται από τις δημόσιες επενδύσεις, ούτε ωφελήθηκα από την παραχώρηση οποιασδήποτε πλουτοπαραγωγικής πηγής της χώρας.

Η εναντίον μου σκευωρία μεθοδεύτηκε συστηματικά για να αξιοποιηθεί δημόσια την κατάλληλη στιγμή προς τον σκοπό να εκβιαστώ και να παραμερίσω, για να αλωθεί ο ευαίσθητος χώρος του Τύπου και της Ενημέρωσης.

Εκ των βασικών οργανωτών, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Πρόθυμο όργανο ένας επίορκος λιμενικός, που καταχράται της εξουσίας του και συμπαραστάτες οι συνήθεις ύποπτοι του δημοσιογραφικού «κιτρινισμού» και όσοι άλλοι μετέρχονται τη συκοφαντία ως τρόπο ζωής.

Τους διαβεβαιώνω ότι δεν εκβιάζομαι, όπως δεν εκβιάζω. Δεν απειλούμαι, όπως δεν απειλώ κανέναν.

Διεκδικώ στο πλαίσιο των καθορισμένων κανόνων και δεν απαιτώ τίποτα.

Με την καθαρότητα αυτή προσέφυγα, ως όφειλα, υποβάλλοντας μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για τον προσδιορισμό της ευθύνης καθενός εκ των σκευωρών. Αυτή είναι η δική μου απάντηση», καταλήγει ο γνωστός εφοπλιστής.

Είχε προηγηθεί χθες ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, με την οποία η κυβέρνηση καλούσε την αξιωματική αντιπολίτευση να διασαφηνίσει «αν υπάρχει συγκεκριμένος επιχειρηματίας, που φέρεται να εμπλέκεται με την υπόθεση του Noor1 και τον οποίον θέλουν να υπερασπιστούν».

Με τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε, ο Βαγγέλης Μαρινάκης στρέφεται ουσιαστικά κατά του αξιωματικού του λιμενικού σώματος ο οποίος εμφανίζεται σε δημοσιοποιημένες συνομιλίες να συνομιλεί με τον καταδικασθέντα Ευθύμιο Γιαννουσάκη, ενώ στρέφεται και κατά παντός άλλου υπευθύνου, ο οποίος είχε οποιαδήποτε μορφής συμμετοχική δράση στην εναντίον του σκευωρία.

Την μηνυτήρια αναφορά παρέλαβε ο αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής και αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα η διερεύνησή της.

«Δύο ημέρες ρωτάμε. Ποιος είναι ο εντολέας της ΝΔ και τελικά ανέλαβε άλλος να απαντήσει εξ ονόματος της», τονίζει κυβερνητικός αξιωματούχος σχολιάζοντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την καταγγελία Μαρινάκη περί σκευωρίας εναντίον του.

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, είναι προφανές ότι η ΝΔ επέλεξε να αποσυρθεί από το πολιτικό σκηνικό», τόνισε ο κυβερνητικός αξιωματούχος.

Νωρίτερα σήμερα, η ΝΔ απάντησε στη χθεσινή παρότρυνση της κυβέρνησης να κατονομάσει τον επιχειρηματία που θέλει η αξιωματική αντιπολίτευση να υπερασπίσει.

Στην ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία ανέφερε:

«Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί απεγνωσμένα να αλλάξει την ουσία του μείζονος πολιτικού προβλήματος που έχει δημιουργηθεί με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο. Όλοι οι πολίτες αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν ο ίδιος ο Υπουργός Άμυνας της χώρας να παραβιάζει συστηματικά τους στρατιωτικούς κανονισμούς και τους νόμους; Πώς είναι δυνατόν να προκαλεί με τη χυδαιότητα της συμπεριφοράς του και των μηνυμάτων του μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Πώς είναι δυνατόν να παρεμβαίνει εν ψυχρώ σε δικαστικές υποθέσεις συνομιλώντας με ισοβίτες στη φυλακή, κατάδικους για εμπόριο ναρκωτικών; Σε κάθε δε, πολιτισμένη και δημοκρατική χώρα η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητος θεσμός και οφείλει να κάνει τη δουλειά της χωρίς καμία απολύτως παρέμβαση.

Σε όλα αυτά τα ερωτήματα της κοινής γνώμης, ο κ. Καμμένος αποφεύγει να απαντήσει. Σιωπά. Τη Δευτέρα στη Βουλή είναι υποχρεωμένος να έλθει να απαντήσει σε όλα αυτά, στο πλαίσιο Επίκαιρης Ερώτησης που έχει κατατεθεί. Εκτός αν συνεχίσει να κρύβεται πίσω από την υπεράσπιση που του παρέχει ο κυβερνητικός του συνεταίρος.

Γιατί είναι πλέον σαφές σε όλους ότι η παρέα του Μαξίμου, προκειμένου να κρατήσει τις καρέκλες της ανέχεται και επικροτεί τις μεθοδεύσεις του κ. Καμμένου, το ήθος και το ύφος που συνοδεύει τη δημόσια παρουσία του. Έφτασαν μάλιστα στο έσχατο σημείο αθλιότητας να αφήνουν χυδαίους και αδιανόητους υπαινιγμούς για να δικαιολογήσουν τις έκνομες συμπεριφορές τους. Είναι σαφές πλέον ότι δεν πρόκειται για αναγκαία συμμαχία, αλλά για πλήρη πολιτική, ηθική και αισθητική ταύτιση. Τους ευχόμαστε καλά ξεμπερδέματα. Και τους θυμίζουμε τη γνωστή φράση του Μάνου Χατζηδάκη: ‘Όταν συνηθίσεις το τέρας, αρχίζεις να του μοιάζεις’!».

«258 λέξεις ανακοίνωση και ούτε ένα όνομα. Άλλα λόγια να ξεχνιόμαστε.

Όσο, όμως, η ΝΔ επιμένει στην υλοποίηση της εντολής πολιτικής στοχοποίησης Καμμένου, μην τολμώντας να φανερώσει τον εντολέα της, τόσο εκτίθεται και απαξιώνεται στα μάτια της εμβρόντητης κοινής γνώμης.

Να θυμούνται όμως στη ΝΔ ότι ‘ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο’», ήταν η απάντηση της κυβέρνησης.

 

Γιώργος Διάκος
Συντάκτης: Γιώργος Διάκος Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.