Για το πραξικόπημα εναντίον του ελληνικού λαού από τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Ιούλιο του 2015, τους πρόθυμους υποστηρικτές του στην Κυβέρνηση Τσίπρα, αλλά και την ανάγκη να δοθεί η μάχη ενάντια στο νέο σύστημα ολοκληρωτισμού  που έχει εγκαθιδρυθεί στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης μίλησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο γαλλικό κοινό, στο πλαίσιο της υποστήριξης της καμπάνιας «Ανυπότακτη Γαλλία» του Ζαν Λυκ Μελανσόν.

«Η ανατροπή αυτής της Κυβέρνησης και αυτού του καθεστώτος είναι πατριωτικό, αλλά και οικουμενικό καθήκον. Στην Ελλάδα η μάχη εξακολουθεί να δίνεται. Κι όπως είχα την ευκαιρία να πω αρκετές φορές εδώ στη Γαλλία τα τελευταία 5 χρόνια, οι εικόνες της Ελλάδας του σήμερα είναι οι εικόνες της Γαλλίας του αύριο και της Ευρώπης και ολόκληρου του κόσμου μεθαύριο. Αν δεν αντισταθούμε!» σημείωσε εμφατικά, απευθύνοντας κάλεσμα για τη συγκρότηση της άμυνας των λαών που θα αποδείξει εμπράκτως ότι υπάρχουν εναλλακτικές (βλ. κάλεσμα για ένα plan B στην Ευρώπη).

«Δίπλα στην ανυπότακτη Γαλλία υπάρχει η ανυπότακτη Ελλάδα. Γιατί η αλληλεγγύη και η στήριξη συνιστούν ιστορικό και πολιτικό καθήκον και αποτελούν δημοκρατική επιταγή και υποχρέωση μεταξύ εκείνων που γνωρίζουν καλά ότι η κοινωνική και πολιτική αλλαγή δεν θα έρθει από μόνη της, αλλά είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη δική μας άρνηση υποταγής. Είναι μια μάχη με μεγάλο κόστος, αλλά η αξία αυτής της μάχης είναι πολύ μεγαλύτερη από το κόστος που καλείται ο καθένας μας να πληρώσει» κατέληξε. 

 

Ακολουθεί το video της ομιλίας της

 {youtube}nl-l1R7dAok{/youtube}

Κυριακή Παπαναστασίου
Συντάκτης: Κυριακή Παπαναστασίου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.