Ο Β. Μαρινάκης προσήλθε σήμερα στον εισαγγελέα Εφετών Πειραιά Π. Μπρακουμάτσο, για να καταθέσει σχετικά με την μηνυτήρια αναφορά που είχε υποβάλει ο ίδιος στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, εναντίον ενός ανακριτικού υπαλλήλου του Λιμενικού Σώματος και κατά παντός υπευθύνου, σχετικά με την εμπλοκή του ονόματός του στη υπόθεση του πλοίου «Noor 1», που τον Ιούνιο του 2014, είχε εντοπιστεί στην Ελευσίνα με μεγάλη ποσότητα ηρωίνης. Στην αναφορά αυτή καταγγέλλει: «σκευωρία σε βάρος μου, η οποία μεθοδεύτηκε συστηματικά για να αξιοποιηθεί δημόσια την κατάλληλη στιγμή προς τον σκοπό να εκβιαστώ και να παραμερίσω, για να αλωθεί ο ευαίσθητος χώρος του Τύπου και της Ενημέρωσης».

Παράλληλα, αναφέρεται σε δήλωσή του και στην εμπλοκή του Υπουργού Άμυνας, Π. Καμμένου που είχε μεσολαβήσει ώστε να καταθέσει ο ισοβίτης σε εισαγγελέα προκειμένου, όπως ο ίδιος αρχικά υποστήριζε, να αποκαλύψει ποιοί κρύβονται πίσω από την εισαγωγή των τόνων της ηρωίνης. Στο μεταξύ ο ισοβίτης Ε. Γιαννουσάκης υποστήριξε πως εκβιαζόταν από τον Χριστοφορίδη να αναφερθεί στο όνομα του εφοπλιστή, παρ' όλο που στο παρελθόν είχε αφήσει υπαινιγμούς για την εμπλοκή του Προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός σε έκνομες ενέργειες κατά την διάρκεια μυστικών καταθέσεων. Μάλιστα είχε αναφέρει ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ότι είχε δώσει στοιχεία στις αρχές για άλλη υπόθεση μεταφοράς φορτίου ηρωίνης που ποτέ δεν αξιοποιήθηκαν.

Επιπλέον, απορρίφθηκε από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο η αίτηση εξαίρεσης της προϊσταμένης της Eισαγγελίας Πειραιά Ειρήνης Τζίβα για την υπόθεση, που είχαν ζητήσει με αίτημά τους οι συνήγοροι του κ. Γιαννουσάκη, καθώς το συμβούλιο εκτιμά ότι η συγκεκριμένη εισαγγελέας λειτουργεί για την υπόθεση μέσα στο πλαίσιο του νόμου.

Συντάκτης: Μαρία Γεωργακοπούλου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.