Εκ νέου συνεδρίασε η Εξεταστική Επιτροπή για την διερεύνηση σκανδάλων στο χώρο τα υγείας. Το θέμα της σημερινής συνεδρίασης ήταν η υπερκοστολόγηση της εξέτασης των αρθροσκοπήσεων στα 1.500 ευρώ. Ως μάρτυρας είχε κληθεί ο νυν αντιπρόεδρος το ΕΟΠΥΥ, Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, ο οποίος ανέδειξε το συγκεκριμένο θέμα όταν ανέλαβε χρέη υποδιοικητή. Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργακόπουλος κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή την επιστολή του, από τις 18 Μαρτίου 2016, προς το Υπουργείο Υγείας, όπου και επισημαίνει ότι πρέπει να επανεξεταστεί η κοστολόγηση των αρθροσκοπήσεων.

praktika eksetastikhs 2 praktika eksetastikhs 3

Υπεύθυνοι για την υπόθεση αυτή φαίνεται να είναι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς και ο πρώην υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης.

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως ο Μάριος Σαλμάς παρανόμως είχε λάβε άδεια από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών να συστεγάζει το ιατρείο του με την εταιρεία ΙΔΕ Διαγνωστική Αρθροσκόπηση, οποία ανήκει στη σύζυγο και τον γαμπρό του. «Σε πολλές ιατρικές γνωματεύσεις εμφανίζεται να σφραγίζει ο κ. Σαλμάς ως παραπέμπων αλλά και ως εκτελών» κατήγγειλε ο κ. Γεωργακόπουλος. Αξίζει να σημειωθεί δε, πως ο κ. Σαλμάς ήταν παρών σε σύσκεψη, επικαλούμενος την ιδιότητα του ως βουλευτής, όπου η παλαιά διοίκηση του ΕΟΠΥΥ αποφάσισε να προχωρήσει σε σύμβαση με την εταιρεία «ΙΔΕ Διαγνωστική» συμφερόντων των συγγενών του.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργακόπουλος αποκάλυψε ότι η εταιρεία που πραγματοποίησε τις διαγνωστικές αρθροσκοπήσεις έχει καταθέσει στον ΕΟΠΥΥ τους πρώτους μήνες ποσά που ξεπερνούν τις 50.000 ευρώ, όπως αποδεικνύεται και από την παρακάτω φωτογραφία. «Τα χρήματα κατατέθηκαν αναιτιολόγητα» τόνισε εκφράζοντας την απορία του.

praktika eksetastikhs

Συντάκτης: Μαρία Γεωργακοπούλου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.