Πριν από μία ημέρα η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τα Paradise Papers ζητώντας από την κυβέρνηση να ελέγξει, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «αποτελεσματικά τους πάντες και τα πάντα».  Πρόκειται επί της ουσίας για ένα παγκόσμιο σκάνδαλο, όπου αφορολόγητα δισεκατομμύρια ευρώ «ξεκουράζονται» σε ξένες τράπεζες. Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε σήμερα και ο υπουργός Επικρατείας Δ. Τζανακόπουλος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

 

Στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε ο Δ. Τζανακόπουλος χαρακτηρίζοντάς την «άνευ λόγου αμυντική» και  υπογραμμίζοντας την πρόθεση της κυβέρνησης να ελέγξει εξονυχιστικά το σύνολο των ονομάτων που εμπεριέχονται στα paradise papers. Παράλληλα, κάλεσε τη ΝΔ εάν γνωρίζει κάτι για τα πρόσωπα που εμπλέκονται -στην συγκεκριμένη λίστα των φορολογικών παραδείσων- και μπορεί να διαφωτίσει την κυβέρνηση να το κάνει άμεσα.

 

Διαβάζοντας την ανακοίνωση της ΝΔ, κάποιος κακόπιστος θα μπορούσε να πει ότι πως η αξιωματική αντιπολίτευση λειτούργησε σαν εκείνον που έχει τη μύγα και μυγιάστηκε, είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 

Επιπρόσθετα, ο Δ. Τζανακόπουλος έκανε λόγο για προβοκατόρικη επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Σε ερώτηση μάλιστα που του απηύθυναν, αν η επίθεση αυτή συνδέεται με τις αποκαλύψεις των paradise papers, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Δεν ειπώθηκε από την πλευρά μας ότι η επίθεση σχετίζεται με τις αποκαλύψεις» και επανέλαβε τον χαρακτηρισμό «προβοκατόρικη» επίθεση, η οποία σπέρνει το φόβο στους πολίτες, ξεκαθαρίζοντας ότι «η αστυνομία θα κάνει ό, τι πρέπει, δεν θα ανεχτούμε τέτοιου τύπου ενέργειες».

Συντάκτης: Μαρία Γεωργακοπούλου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.