Αποζημίωση ζητάει το Star Channel από το ελληνικό Δημόσιο. Ύστερα από αγωγή που κατέθεσε το κανάλι, ζητά για διαφυγόντα κέρδη 32,4 εκατ. από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά, από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και από τον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσο.

Συγκεκριμένα, το κανάλι ισχυρίζεται ότι υπέστη ζημιά επειδή στο διαγωνισμό αδειοδότησης δεν πήρε τηλεοπτική άδεια και κατ' αυτό τον τρόπο έχασε το Survivor και το The Voice, τα οποία την περασμένη σεζόν τα είδαμε στο ΣΚΑΪ.

Πιο αναλυτικά, ο τηλεοπτικός σταθμός ζητάει 637.000 ευρώ ως θετική ζημία, 31,7 εκατ. ευρώ ως αποθετική ζημία και 100.000 ευρώ για ηθική βλάβη. Αιχμηρή ήταν η απάντηση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά στο Twitter για το ζήτημα αυτό: «Το Star έχασε το Survivor και ζητά αποζημίωση 32 εκ. ευρώ. Να απευθυνθεί στο ταμείο απόρων, παρανόμων καναλαρχών & αποτυχημένων μάνατζερ».

Το θέμα αυτό αναδείχθηκε μέσα από ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, από το οποίο προκύπτουν και τα παρακάτω. Το Star θεωρεί επίσης πως έχασε 809.691 ευρώ από διαφημιστικά έσοδα από την 1η Σεπτεμβρίου 2016 που έγινε γνωστό ότι δεν αναδείχθηκε υπερθεματιστής, με αποτέλεσμα να παρατηρηθεί πτώση τηλεθέασης από 12,03% σε 10,90%. Δηλαδή το Star ισχυρίζεται πως έχασε σε μόλις μία σεζόν διαφημιστικά έσοδα περισσότερα από 30 εκατ. ευρώ.Την ίδια ώρα το Star, μέσω της ΕΙΤΗΣΕΕ της οποίας αποτελεί μέλος, αποτιμά το σύνολο του φάσματος (το μέγιστο) σε 12 εκατ. ευρώ για μία δεκαετία, δηλαδή 1,2 εκατ. ευρώ το χρόνο για όλα τα κανάλια μαζί.

Συντάκτης: Μαρία Γεωργακοπούλου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.